Съвместните модели на BMW и Toyota ще бъдат различни

2978
Съвместните модели на BMW и Toyota ще бъдат различни
Снимка: Toyota

Концернът BMW и компанията Toyota продължават съвместния си проект за разработка на спортни автомобили, като резултатът от него трябва да станат следващите поколения на BMW Z4 и Toyota Supra. Любопитното в случая е, че двата модела ще се различават съществено един от друг, твърди Auto Express.

Японците и баварците не смятат да вървят по пътя на Mazda и Fiat, където показаният по-рано тази година Fiat 124 до голяма степен повтаря Mazda MX-5 – както от гледна точка на дизайна, така и като технически детайли. В Toyota обаче се категорични, че тяхната бъдеща Supra няма да бъде обърквана с роудстъра Z4.

На първо място японският модел ще бъде по-голям от германския, тъй като в Toyota искат да го позиционират над купето GT 86 в моделната си гама. Освен това Supra ще получи уникален дизайн, който художниците на марката ще го изпълнят в стила на концепта Toyota FT-1. Освен това при модела ще дебютира и новата скоростна кутия с 2 съдединителя, която компанията разработва в момента.

Все пак общи неща между двата автомобила ще има. Те ще използват една и съща платформа, както и силов агрегат, разработван от двете компании. Това ще бъде хибрид, като бензиновият двигател за него ще бъде предоставен от BMW, а електромоторът – от Toyota. В основата на технологията е хибридната система, използвана при болида TS050 Hybrid, участвал в състезанията за издържливост. Това означава, че японците ще предложат и системата за задвижване на четирите колела, при която бензиновият мотор задвижва задната ос, а електромоторът отговаря за предната.

И двата спортни автомобила ще дебютират пред публика през 2017 г. Очаква се баварците да покажат наследника на BMW Z4 на автосалона във Франкфурт през есента, а веднага след това новата Toyota Supra да се появи пред публика на изложението в Токио.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com