X
 
 

Tesla със силно борсово представяне след отлични финансови резултати

601 0
photo of Tesla със силно борсово представяне след отлични финансови резултати
Снимка: Pixabay
Производителят на електрически автомобили Tesla изненада инвеститорите с печалба за третото тримесечие на 2019 година, предаде БГНЕС.

Обявените данни доведоха до бум на акциите на компанията на Илън Мъск, които се повишиха с 21% до стойност от 307,12 долара за един дял. Това е първият случай, в който акциите на Tesla минават над границата от 300 долара от повече от 7 месеца.

Tesla търси място за завод в Германия

Компанията Tesla търси място в Европа за изграждане на нова фабрика, като засега изборът пада на район в германската провинция Северен ...

Tesla обяви печалба от 1,86 долара на акция, което е значително по-добър резултат от очакваният на експертите, които бяха прогнозирали загуба от 0,46 долара на акция за тримесечието. Въпреки това анализатори предупреждават, че компанията все още не е доказала, че е способна да запази стабилно представяне.

Tesla имаше подобен скок на стойността на акциите и преди около година, когато беше отбелязан ръст от 31%. Но през цялата 2019 година досега стойността на дяловете падаше в резултат на въпроси дали компанията се управлява правилно, дали може да се бори срещу много по-добре развитите фирми в автоиндустрията и дали търсенето на ключовия Модел 3 всъщност е достатъчно голямо.

Сега Tesla твърди, че произвеждат Модел 3 много по-ефективно и очакват новият им SUV, наречен Модел Y, който ще се произвежда в Шанхай, да носи по-големи печалби за всяка продадена кола.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители