Тестват Peugeot 308 GTi преди дебюта му в Париж

36449
Тестват Peugeot 308 GTi преди дебюта му в Париж

В момента Peugeot доизкусорява първия си „горещ“ в С-сегмента от много години насам. Със сигурност на снимките няма да видите GTi панелите и аеродинамичния кит на модела, но двойната изпускателна система е непогрешим признак, че под това тестово муле се крие именно 308 GTi.

Френският конкурент на Golf GTI ще се задвижва от по-малък двигател, както бе подсказано от миналогодишния концепт 308 R. Точните параметри не са ясни, но 1,6-литровият THP двигател ще генерира около 240 к.с. и 330 Нм. Това не звучи много, но Volkswagen предлага по-малко от по-големите 2,0 TSI двигатели.

Peugeot 308 SW 1,2 e-THP: Щафетно бягане (тест-драйв)

Подходих с предубеждение към 308, което в последствие той разби на пух и прах. Подхождам с предубеждение и към 308 SW, като отново пред...

 

Peugeot 308 GTi ще разчита на много ниска маса. Това ще е един от най-леките хотхечове в С-сегмента, като се очаква, че теглото му ще е около 1270 кг. С помощта на 6-степенна механична скоростна кутия 308 GTi ще се ускорява до 100 км/ч в рамките на 6,7 сек.

Моделът ще стъпва върху по-ниско и втвърдено окачване, спирачките ще са с по-големи вентилирани дискове, а джантите ще са 19-ки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com