Топ версията на Jeep Grand Cherokее идва със 707 к.с.

13814
Топ версията на Jeep Grand Cherokее идва със 707 к.с.

Топ версията на Jeep Grand Cherokee SRT, която ще бъде преименувана на Trackhawk, ще се сдобие с мощен 707 к.с. двигател Hellcat. Това твърди изданието Car and Driver.

Реално „новият“ модел ще е само преименуван такъв, който ще предлага по-висока мощност. Grand Cherokee Trackhawk ще разчита на същия 6,4-литров HEMI V8 двигател с механичен компресор, който генерира 475 к.с. и 637 Нм въртящ момент. Той ще гарантира на модела ускорение от 0 до 96 км/ч за 4,8 сек и максимална скорост 257 км/ч.

Jeep Grand Cherokee 2014: Rock&Roll Train (тест-драйв)

През 2011 г. Jeep съблече грубата утиформа от каления в безброй битки ветерен. Беше дошло време те да бъдат изпрани с европейски омекот...

По-интересна е другата версия, който ще разчита на 6,2-литров V8 с механичен компресор, който задвижва Dodge Charger и Challenger SRT Hellcat. Двигателят генерира 707 к.с. и 880 Нм в споменатите два модела, но е вероятно инженерите да имат проблеми със справянето с тези параметри в Grand Cherokee. В резултат на това може да им се наложи електронно да ограничат въртящия момент, защото изглежда нелогично да се откажат от 4х4 системата за модела, с която той е емблематичен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com