Това е Toyota Supra от бъдещето

60050
Снимки:

Автомобилната Нова година започна със стартирането на първото голямо изложение – това в Детройт. Изненадите на всеки салон са най-сладкото нещо, но не съм очаквал, че една от най-големите (да не кажа най-голямата) ще дойде от страна на Toyota, при това във формата на това убийствено спортно купе, наречено FT-1, което може да се разчита като Future Toyota 1. А това означава едно: в бъдеще трябва да очакваме страхотни спортни автомобили Toyota, още повече че вече знаем със сигурност, че един от тези бъдещи спортни автомобили ще е съвместно разработен с BMW.

 

BMW и Toyota се договориха за съвместна платформа

В края на миналата година BMW и Toyota са достигнали до съгласие за съвместно разработване на платформа за спортни автомобили. За това ...

Работата по проекта с предноразположен двигател и задно задвижване е стартирала преди две години. В основата му стои щатското дизайнерско студио Колти, като с този автомобил те честват своя 40-годишен юбилей. Автомобилът е изключително агресивен, като е наблегнато сериозно на аеродинамиката. Концепцията следва такива разработки като FT-HS (2007 г.) и Lexus LF-LC (2012), но дизайнерите са черпили вдъхновение от класиките Supra и 2000GT. Предницата е изключително дълга, а самата пътническа клетка – изтеглена назад и компактна. Предните А-колони са силно дръпнати назад, като така се осигурява много добра видимост. Но по-важното – страхотна визия. За която своята роля има и активният заден спойлер.

 

Интериорът е дори по-смел от екстериора, като тук дизайнерите направо ни вкарват във виртуалния свят на Gran Turismo 6 (наистана ще видим FT-1 в GT6): всичко е дигитално, воланът е брутален, head-up дисплеят – като на изтребител, а с безброяните бутони вероятно може да се изстрелват и ракети земя-въздух.

 

Четвърта поредна година Toyota е №1 по качество спорeд TUV

Според последното издание на доклада на водещата немска агенция за технически прегледи – TÜV, 15 модела Toyota влизат в топ ...

Остава да се надяваме, че в близко бъдеще ще видим него (най-добре), но по-вероятно една част от него, в серийно производство. Вероятно за това би се използвало шасито на GT86, като може да се предполага, че задвижването ще е хибридно. До този момент обаче има доста време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com