Toyota пести от ... асансьори

1426
Toyota пести от ... асансьори
Снимка: Toyota

Доста нестандартен ход предприе най-големият автомобилен производител на планетата Toyota с цел намаляване на производствените разходи. Ръководството на компанията взе решение да спре два от общо осемте асансьора в централата си в Токио, съобщава BBC.

С цел пестене на пари на специален режим са пренастроени и климатиците в щаб-квартирата в японската столица. От прес-службата на компанията допълват, че никой не е пресмятат какви икономии ще бъдат осъществени с подобни мерки, тъй като главната цел е да се напомни на служителите, че една от най-важните задача е именно съкращаване на разподите.

В Toyota са предприели тези мерки заради „слабата икономика и нестабилноста на курса на валутата”, обясни мениджър от компанията. Той уточнява, че идеята съвсем не е нова – още при началото на световната криза през 2008 г. на служителите е било наредено да правят икономии по всички възможни начини. Според представители на производителя подобни мерки също така оказват отлично влияние върху екологичната обстановка.

Припомняме, че Toyota си остава най-скъпата автомобилна марка. Компанията е лидер по този показател от няколко години, като в момента стойността на бранда е 25,9 млрд. щатски долара. В глобалната класация на марките японският производител заема 28-о място.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com