Турци ще спасяват Bertone

54536
Турци ще спасяват Bertone

Едно от най-известните ателиета за автомобилен дизайн е на прага на банкрута. Bertone има четири месеца на разположение, за да разреши финансовите си проблеми, като на този етап най-близкия спасителен пояс идва от турски бизнесмени, предлагащи 2 млн. евро. Нищо повече от това не е ясно, но La Repubblica съобщава, че, ако бъде постигнато споразумение с турската компания, догодина Bertone трябва да подаде документи за банкрут, което ще спомогне за по-бързото влизане във владение на турците. Италианското издание обаче намеква, че интерес към Bertone имало от още седем други потенциални инвеститори, но без нищо повече.

Bertone започна да потъва през 2008 г. Година по-късно компанията продаде автомобилния си бизнес на италианското правителство и FIAT. Дизайнерите трябваше да правят уникални модели за мвого пари, но поръчки за такива липсват. Беше произведен само шутинг брейк версията на Aston Martin Rapide – Jet 2+2, както и автомобилът, който виждате на снимката. Nuccio бе представен миналата година и той бе създаден в чест на Нучо Бертоне, който е начело на компанията от 1946 до 1997 г.

Следващият Saleen ще носи името S8

Стив Салийн разкри още малко около бъдещото си творение. По време на лансирането на SA-30 Anniversary Editions, Салийн каза пред Autobl...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com