X
 
 

Uber подновява тестовете на автономни коли

1521 0
Uber подновява тестовете на автономни коли
Снимка: Uber
Компанията Uber Technologies поднови тестове на безпилотни автомобили по пътищата в САЩ. Изпитанията бяха спрени преди 9 месеца, след като движеща се на автономен режим кола на Uber блъсна и уби пресичаща пътя жена. Инцидентът се случи в предградие на Финикс, щата Аризона.

Възобновяването на тестовете стана възможно след получено разрешение от властите на Пенсилвания. Първият град, по който ще се появяват безпилотните коли на Uber, е Питсбърг. Именно там преди 2 години стартира програмата на компанията.

Самоуправляващ се автомобил на Uber уби пешеходка в САЩ

Безпилотен автомобил на компанията Uber предизвика смъртта на пешеходка в американския щат Аризона, съобщи в. The New York Times. Инц...

Сега обаче изпитанията ще бъдат подложени на сериозни ограничения. По-рано безпилотните автомобили бяха допускани до обществени пътища в жилищни райони при сравнително висока скорост по всяка време на денонощието, като в тях трябваше да има един оператор и се допускаше возенето на пасажери.

По новите правила, автономните машини ще се движат само на участък от 1,5 км със скорост до 40 км/ч в сухо вруме и само в светлата част на денонощието. На борда на автомобила трябва да има поне двама оператори, като им се забранява да изключват системата за автоматично спиране. Състоянието на двамата служители ще се контролира непрекъснато от офиса на компанията.

В Uber са принудени да приемат всички ограничения, тъй като до момента в проекта са вложени над 300 млн. долара, които в противен случай ще отидат на вятъра. В компанията смятат да докажат на властите, че безпилотните коли са безопасни и така са получат по-голяма свобода при тестовете.

Безпилотните коли ще превземат пазара през 2025 г.

Обемът на световните пазари на безпилотни превозни средства през 2025 г. ще достигне 84 мллрд. щатски долара. По това време автономните...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители