Vоlkswagen Touareg се прицели в нов рекорд

756
Vоlkswagen Touareg се прицели в нов рекорд
Снимка: Volkswagen

Германският пътешественик Райнер Цитлов, който се е специализирал в преходи на дълги разстояния за възможно най-малко време, обяви следващата си цел. Заедно с неговия екип състезателят предвижда да измине разстоянието от Магадан (Рус) до Лисабон (Пор) за 8 дни.

Цялата разстояние е 15 200 км, като Цитлов отново ще използва Volkswagen Touareg, с който вече постигна няколко подобни рекорда. В екипажа на немеца ще влязат неговият сънародник Мариус Била, както и руският автомобилен журналист Пьотр Баканов. Неговата задача ще бъде да помогне на пътешествениците възможно най-бързо да преминат през руската територия.

Тримата в момента се подготвят в Лисабон, откъдето ще тръгнат за Магадан с цел проучване на маршрута. То трябва да приключи в края на месеца, докато опитът им за рекорд ще стартира в началото на юли. На екипажа му предстои да премине през два континента - Азия и Европа, като ще прекоси общо 8 държави - Русия, Беларус, Полша, Германия, Франция, Испания и Португалия.

През септември 2015 г. Цитлов и Била преминаха разстоянието от нос Нордкап (Нор) до нос Агуляс (Южна Африка) за 9 дни, 4 часа, 9 минути и 24 секунди. Това тяхно рекордно постижение се задържа до май тази година, когато бе подобрено от друг екипаж, управлявал Porsche Cayenne.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com