Volvo S60 е най-безопасният спортен седан в премиум сегмента

17818
Volvo S60 е най-безопасният спортен седан в премиум сегмента
Освен Euro NCAP и в САЩ признаха, че Volvo произвежда най-сигурните автомобили в света.

Volvo получи поредното признание, че произвежда най-сигурните автомобили в света. Наред с новото V40, което беше признатo за най-безопасно в света от Euro NCAP, друг представител на шведския бранд – S60, получи поредна престижна оценка от Американския институт за пътна безопасност IIHS.

Най-новото изследване на института включва изпитание, при което движещ се с 64 км/ч автомобил се удря с една четвърт от предницата си в бариера. В резултат енергията на удара е по-концентрирана, а автомобилът буквално се размазва. Този тип тестове са първи по рода си, имайки предвид тестовете на Euro NCAP, при които препокриването е 40%, което осигурява по-добро омекотяване на удара. В същото време статистиката сочи, че почти всеки втори челен удар в САЩ е с препокриване 25 %, а при подобни инциденти там годишно загиват над 10 000 човека.

Volvo S60 Polestar радва с 350 к.с.

Горещият S60 се задвижва от редови T6 с работен обем 2953 куб. см, генериращ 350 к.с. при 570 об/мин и над 500 Нм между 2800-4750 об/ми...

 

Президентът на IIHS Адриан Лунд сподели пред медиите, че повечето автомобили са конструирани така, че да могат да поемат по-голяма част от енергията на удара със средата на предницата си. Но при изместен вляво или вдясно удар тези „брони” се заобикалят. В резултат пътниците са относително беззащитни. Според изследване на Association for the Advancement of  Automotive Medicine рискът от наранявания при тези малки нива на препокриване е до три пъти по-висок в сравнение със случаите, когато автомобилите се ударят челно, но „централно”.

Според експерта по инциденти Ханс Боймлер причината за лошите резултати от краш тестовете се крие в неправилно монтираните надлъжни греди. При повечето модели те са разположени силно навътре, за да може предните колела да са по-подвижни и диаметърът на завой да е по-малък.

След обобщаване на резултатите от тестовете на IIHS става ясно, че Volvo S60 структурно е най-безопасният автомобил от изследваните. За разлика от немските си конкуренти шведският модел получава най-високата оценка “Good” във всички дисциплини, сред тях и удар в задната част и преобръщане. При краш теста с 25% препокриване S60 също не си позволява никакви слабости, благодарение на вградената греда под предните калници. Тази „интегрирана бариера” отклонява насрещния автомобил или препятствие.

Volvo показа три обновени модела

След като обяви, че от 2014 г. започва лансирането на четири изцяло нови модела, Volvo хвърли в мрежата снимките на три свои модела, пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com