VW показа какво да очакваме от Passat 2015

45811
VW показа какво да очакваме от Passat 2015

Това са официални скици на новия Passat, които дават първата ясна индикация за това какво да очакваме да се случи с другите модели в гамата на концерна в следващите години.

Най-голямата новина е появата на мощен дизел с работен обем 2,0 литра и две турбини, генериращ 240 к.с. и 500 Нм. Тези параметри са по-високи, отколкото някои конкуренти успяват да извадят от V6 дизели, дори от V6 бензинови мотори.

Чудовищен Golf R 3.6 Bi-Turbo впряга 745 „коня“

Мощният 300 к.с. Golf VII R е най-мощния сериен Volkswagen, който се справя доста добре срещу някои суперспортни автомобили. Но това зв...

 

Този нов BiTDI ще бъде „вързан“ към 7-степенна DSG трансмисия, която е специално проектирана за напречно разположени двигатели и задвижване на четирите колела. Целият пакет е изключително икономичен, като средният разход на гориво е на нивото от само 5 л/100 км.

Новият Passat ще бъде лансиран тази есен и някъде през 2015-а ще се появи plug-in хибрид с още по-нисък разход на гориво. Тази система ще комбинира 1,4 TSI двигател с електрически мотор, за да генерира 204 к.с. При пълно зареждане хибридът ще може да изминава 50 км само на електричество. Тази параметри са идентични с тези на Golf GTE, което значи, че двата модела ще споделят задвижването.

 

VW разработва 10-степенна DSG трансмисия

Vienna Motor Symposium е мястото, където автомобилни производители и доставчици се събират, за да обсъдят теми като нови двигатели, гор...

Останалата част от двигателната гама не е разкрита. Може обаче да очакваме голямо разнообразие, вариращо от 120 до 280 к.с. мощност. Това би следвало да значи, че базовият 1,6 TDI е напомпан до 120 к.с., като 2,0 TSI двигателят от Golf R ще се предлага и за Passat.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com