VW Touareg постави още един рекорд

2263
VW Touareg постави още един рекорд
Снимка: Facebook

Германският пътешественик Райнер Цитлоу и екипажът му преминаха с Volkswagen Touareg разстоянието от Магадан (Рус) до Лисабон (Пор) за 6 дни, 9 часа и 38 минути. Първоначално се предвиждаше маршрутът да бъде изминат за 8 дни.

Екипът на Цитлоу, в който влизат втори пилот Мариус Биела и руският журналист Пьотр Баканов, пропътуваха 15 225 км. Пътешествениците преминаха през територията на Русия, Беларус, Полша, Германия, Франция, Испания и Португалия. Най-трудни са били първите 3000 км, които са известни като „Пътя на костите” заради лошата пътна настилка.

Автомобилът на пътешествениците е оборудван с 3,0-литров дизелов двигател с 235 к.с, който не е бил доработван специално. Поставен е единствено каркас за безопасност, както и допълнителни два резервоара за гориво и коплект фарове.

През септември 2015 г. Цитлоу и Биела поставиха друг рекорд, като изминаха разстоянието от Нордкап (Нор) до мис Агуляс (ЮАР) за 9 дни, 4 часа, 8 минути и 27 секунди. Постижението им обаче бе подобрено през май тази година от друг германски екипаж с Porsche Cayenne.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com