Върховният McLaren P1 GTR ще е с 1000 к.с. и цена $3,35 млн.

71166
Върховният McLaren P1 GTR ще е с 1000 к.с. и цена $3,35 млн.

McLaren Automotive ще конструира мощен 1000 к.с. суперавтомобил, който ще може да се кара само на писта. Р1 GTR ще струва мегаломанските 2 млн. британски паунда ($3,35 млн.).

По думите на представител на McLaren, “това ще е най-добрият в света пистов автомобил.“ Разликите със стандартния Р1 ще са много: силно променена визия, разширена колесна следа, подобрена аеродинамика, увеличена мощност на двигателя с вътрешно горене, както и форсиран с 84 к.с. електромотор.

McLaren изненада с 650S Spider

Докато темата около McLaren бе 650S, на щанда си компанията изненадващо извади и Spider версия на новата си бегачка. Проектиран за тез...

 

Това е първият тийзър на Р1 GTR

В цената на P1 GTR влиза участие в минимум шест международни състезания, организирани от McLaren на някои от най-добрити писти за Ф1 в света, консултации със специалисти за физическа подготовка на пилотите във Ф1, както и тестове на един от състезателните симулатори на McLaren F1.

Пистовият суперавтомобил ще бъде произведен в силно ограничен тираж. Планира се да бъде продаван само на собственици на нормалния Р1. Производството на модела ще започне след 2015 г., когато приключи производството на планираните 375 бройки McLaren P1.

Изтекоха снимки на новия McLaren 650S

Първите снимки на новия McLaren 650S заляха мрежата. Официално ще го видим на 4 март в Женева, а дотогава. В разработката на 650S е уч...

По предварителна информация, върховният P1 GTR ще бъде съхраняван в McLaren. Собственикът ще го получава на пособена от собственика писта или на специално мероприятие, организирано от McLaren. Такава е практиката при Ferrari и тяхната програма за специални клиенти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com