Възродената Lagonda ще се появи през 2017 година?

62780
Възродената Lagonda ще се появи през 2017 година?

От Aston Martin не са спирали да работят по проекта си за възраждането на Lagonda. Нещо повече – изпълнителният директор на британската компания разкри желанието си за целта да използва платформи на Mercedes.

В момента Aston Martin има споразумение с Daimler, но само за електрически компоненти и V8 двигатели. Според Без обаче въпросното партньорство има „много потенциал“ в посока споделяне на платформи. По този повод той обясни: „Гледам какво правят от Porsche с 911, върху който е фокусът на бизнеса им, но към това те правят модели като Cayenne, който е базиран на Volkswagen Touareg. Това също е успешен бизнес.“

Без отказва да навлезе в допълнителни детайли, но има спекулации, че от Aston Martin се надяват да използват платформата на следващия Mercedes M-Class за развитието на кросоувъра Lagonda. Според последни слухове моделът би трябвало да бъде пуснат през 2017 година.

Междувременно в контраст на спекулациите, че компанията може да се откаже от своя V12 двигател в полза на по-малки и ефективни агрегати, Без е категоричен, че този двигател ще бъде използван в продължение на „поне още 10 години“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com