Xiaomi и Huawei обединяват сили за направата на автомобил

3161
Xiaomi и Huawei обединяват сили за направата на автомобил
Снимка: Baojun

Китайският гигант за потребителска електроника Xiaomi обмисля сделка с друг голям производител от бранша - Huawei, която ще доведе до създаването на автомобил, който ще се задвижва с електричество. Това съобщава агенция 36 KR, според която проектът вече е в ход и е въпрос на време той да бъде обявен официално.

Според информацията, ръководството на Xiaomi вече е водило преговори с две китайски автомобилни компании - Borgward Automotive и Kering Auto, но засега няма крайно решение. Причината е, че електронния гигант иска да си намери компетентни партньора, за да може да контролира производствения процес за най-високо качество.

Основателят на Huawei се надява Байдън да поправи стореното от Тръмп

Ocнoвaтeлят нa Нuаwеі Тесhnоlоgіеѕ Peн Джънфeй обяви надеждите си, че aдминиcтpaциятa нa Джo Бaйдън ще пoпpaви щeтитe, нaнeceни oт тaзи...

От Xiaomi възнамеряват да дебютират в автомобилната индустрия с модел от висок клас, който разполага с първокласни технологии. Към същото се стреми и конкурентът Apple, който води преговори с Hyundai и Kia, но те се провалиха. В случая Xiaomi има предимство, тъй като участва в създаването на електромобила Baojun E300 (на снимката) и инвестира в марката Xpeng.

Доказателството, че Xiaomi наистина се отнася сериозно към производството на електрическа кола, е фигурата на Уан Чуан. Той пристигна в компанията през 2012 година, като оттогава заема само ръководни позиции, а сега е начело на проекта "Автомобил". В момента Чуан набира способни човешки ресурси, като търси ключови фигури за разработката на превозно средство.

За да успее, компанията се нуждае не само от специалисти по софтуер и хардуер, но и от хора, които да се справят с проблемите с доставките, а също така и да анализират производствените процеси и да осъществяват връзка с външните доставчици.

Именно тук се появява и другият гигант Huawei, който засега има забрана за разработка на автомобили, но тя е до 2024 година. След този период компанията ще може да работи свободно в автомобилния сектор, който очевидно става все по-привлекателен за производителите на потребителска електроника и оборудване..

Китайска компания произвежда по 1 смартфон всяка секунда

Огромният китайският производител на смартфони и електроника Xiaomi отвори своя втори завод в Индия. Предприятието вече е достигнало пъ...

Едно от ограниченията за плановете на Xiaomi е, че може да бъде включена в черния списък на компании, свързани с китайските въоръжени сили. Съответно, на тях им е забранено да инвестират в САЩ, но поне за момента изглежда, че това не се отнася за проекта за електрически автомобили.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com