Закъсняхте, McLaren P1 е разпродаден

44243
Закъсняхте, McLaren P1 е разпродаден

Всички бройки Р1, предназначени за Америка, Тихоокеанският регион и Близкия изток бяха продадени преди месеци. На Европа й отне малко повече време, но ето че и Старият континет се отчете и вече няма свободни бройки McLaren P1.

Пазарният тласък в Америка дойде след конкурса за елегантност в Пебъл Бийч, където на търг бе продаден McLaren F1 за $8,47 млн. В Европа интересът се засили много в последния месец, след като се появи информация, че автомобилът е завъртял „Нюрбургринг“ за рекордно време. Но то все още не е потвърдено от компанията.

McLaren P1 е по-бърз от LaFerrari и 918 Spyder

Вчера McLaren Automotive предаде първия хибриден супер автомобил Р1 на щастливия му собственик. Компанията използва повода да разпростр...

Автомобилът се продаваше в САЩ за $1,15 млн., във Великобритания за 866 000 паунда, а в Европа – за 1 млн. евро. Цените обаче явно са доста ниски, защото 75% от клиентите са избрали автомобилът им да се пипне и от McLaren Special Operations, което прави средната цена на продадените McLaren P1 от 1,2 млн. евро.

Напомняме, че McLaren P1 е екипиран с хибридна зидвижваща система: 3,8-литров V8 с две турбини, мощен 179 к.с. електромотр, комплект акумулатори и 7-степенен „робот“ с двоен съединител. Общата мощност е 916 к.с.. Благодарение на тях Р1 се ускорява до 100 км/ч за 2,5 секунди, до 200 км/ч за 7,5 сек, а до 300 км/ч – за 17 секунди. Максималната скорост е електронно ограничена на 350 км/ч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com