Започва царуването на Koenigsegg Regera

61300
Снимки:

Regera e шведската дума за reign – царуване, господство. Неслучайно. Този хиперавтомобил идва с 1500 к.с. и 2000 Нм, благодарение на които наистина ще господства над автомобилното царство. Поне до появата на новия Veyron.

В пълния си блясък: Koenigegg Regera! Новият мега автомобил, който ще властва над автовобилното царство. Може и да е за малко, но ще е славно: с 1500 к.с., 2000 Нм и ускорение до 400 км/ч за 20 секунди!

Някой може да си спомни как преди години Кристиан фон Кьонигсег отричаше напълно хибридните системи. Е, от това отрицание не е останало и следа, тъй като Regera е електрифицирана, но за разлика от конкурентите си, хипер колата разчита на по-лека и не толкова комплексна система.

Koenigsegg One:1 бъгна системата за регистрации в Германия

Първият Koenigsegg One:1 пристигна в Германия с гръм и трясък. Буквално, след като бъгна системата за регистрации на нови автомобили в ...

 

Основната задвижваща сила си остава 5,0-литровия битурбо V8 двигател, генериращ 1100 к.с. Той се подпомага от три електромотора, по един в задните колела (260 Нм всеки) и един на коляновия вал (300 Нм). Regera е оборудван с Koenigsegg Direct Drive Transmission (KDD накратко). KDD системата заменя традиционната трансмисия за двигателите с вътрешно горене, намалявайки загубата на мощност и осигурявайки непрекъснат поток на мощ към задните колела. Самата система тежи 88 кг.

 

Батерията е с мощност 620 волта, с водно охлаждане е, 9,27 kWh енергия, 67 литра обем и тежи само 115 кг. По време на ускорение 500 kW моментално отиват към колелата, а по време на генегиративно спиране обратно се връщат 150 kW. Koenigsegg Regera може да измине между 35 и 50 км само на електричество.

Koenigsegg One:1 с 1341 к.с. ще гони титлата „Най-бърз“

Най-после тотално разкрит! От месеци се говори за този автомобил, който наистина изглежда умопомрачително. А цифрите, които го съпътств...

РАЗГЛЕДАЙТЕ ЧАСТ ОТ ЗВЕЗДИТЕ НА САЛОНА В ЖЕНЕВА

За такъв автомобил цифрите са от съществено значение. А те са наистина впечатляващи. Междинното ускорението между 150 и 250 км/м трае невероятните 3,2 секунди! Само 20 секунди са необходими за достигане на 400 км/ч... Не е ясно колко е максималната скорост, но няма да е учудващо, ако бъде обявена цифра около 500 км/ч.

Теглото на автомобила е 1420 кг. Ще бъдат произведени само 80 екземпляра.

Koenigsegg Agera S Hundra с 1040 к.с.

Пир за окото от карбон, агресивна визия и много мощност. Това е Koenigsegg. Шведската компания празнува любопитен юбилей: 100 произведе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com