"Бях страхливец": Защо Уил Смит удари Крис Рок на Оскарите?

20136
"Бях страхливец": Защо Уил Смит удари Крис Рок на Оскарите?
Снимка: Getty Images

Когато Уил Смит зашлеви Крис Рок в нощта на Оскарите, буквално целият свят беше шокиран. Всичко започна, когато водещият заяви, че жената на Смит – Джейда Пинкет, трябва да бъде Редник Джейн 2 - очевидна препратка към "Редник Джейн" или GI Jane, филма от 1997 г., за който Деми Мур обръсна цялата си глава. Коментарът обаче бе за сметка на Пинкет-Смит, която страда от алопеция - състояние, при което има окапване на косата.

"Джейда, нямам търпение за "Редник Джейн 2"," каза Рок, а раздразнението на актрисата бе видимо. При шегата публиката първоначално се засмя, но после промени изражението си. Той излезе на сцената и удари Крис Рок, а след това се наложи да бъде усмирен от Дензъл Уошингтън и Тайлър Пери. От мястото си обаче се провикна два пъти: "Дръж името на жена ми далеч от ши***ата си уста!"

Минути след боя на Оскарите: Уил Смит взе наградата за най-добра мъжка роля

Почти всички прогнозираха, че Уил Смит ще спечели наградата за най-добър актьор, но със сигурност никой не мислеше, че това ще се случи...

По-късно, когато чу името си като носител на Оскар, Уил Смит се сравни с Ричард Уилямс - бащата на тенисистките Серена и Винъс Уилямс, в чиято роля влиза във филма ("Крал Ричард"): като него "защитава жените в живота си".

Уил Смит посвети на инцидента немалка част от речта, с която прие Оскара си. "Призван съм в живота си да обичам хората, да защитавам хората, да съм река за хората си. Знам, че за да правиш това, което правим, трябва да можеш да понасяш тормоза. Трябва да можеш да търпиш хората да говорят глупости за теб. В този бизнес трябва да можеш да търпиш хората да показват неуважение, а да се усмихваш, да се преструваш, че всичко е наред. Но любовна те кара да правиш лудории“, каза той. „Много ми хареса, когато Дензъл Уошингтън ми каза преди малко: "Когато си най-високо, внимавай, тогава Дяволът идва за теб“, допълни Смит.

Мнозина намериха тази драматична реч като непропорционална спрямо това, което се случи по-рано. И все пак персоналната история на Уил Смит дава някаква представа защо той реагира така и защо не можа да приеме подигравката с жена му, пише The Guardian. Изданието търси причината за инцидента на церемонията в миналото на Уил Смит.

Уил Смит мечтае за харем с 20 жени, в който да покани и Холи Бери

Уил Смит разказа за брака си с Джеда Пинкет Смит, като потвърди излязлата по-рано информация, че не е моногамен и че двамата правят сек...

В своята автобиография, публикувана през ноември 2021 година, актьорът описва надълго и нашироко шокиращото домашно насилие, на което той, двамата му братя и сестра му са ставали свидетели баща им Уилям да проявява към майка им Каролайн.

„Когато бях на 9, гледах как баща ми удари майка ми по главата толкова силно, че тя припадна. Видях я да плюе кръв. Онзи момент, в онази спалня, вероятно е един от тези, които определиха кой съм аз“, казва Смит.

Актьорът допълва, че е бил травмиран не само от насилието, но и от собственото си бездействие. „Сред всичко, което постигнах след това – всички награди, признания, всичките прожектори и внимание, героите и смехът, винаги съм носил една тънка нишка на извинение към майка си за бездействието ми онзи ден. За това, че я изоставих, за това, че не се опълчих на баща си. За това, че бях страхливец“, казва той.  

„Това, което сте свикнали да приемате за Уил Смит – унищожителят на извънземни, великата филмова звезда, в голямата си част е нещо бутафорно – внимателно изграден образ, проектиран да ме защити. Да ме скрие от света, да скрие един страхливец“, пише още Уил Смит в автобиографията си.

Родителите му се разделят, когато той е още тийнейджър и се развеждат през 2000 година. Смит поддържа близка връзка с баща си, но казва, че омразата му изплува, когато Уилям се разболява от рак и се налага да ползва инвалидна количка. Когато Смит се грижи за него, той признава, че е обмислял да го убие. „Като дете винаги си казвах, че един ден ще отмъстя за майка си. Веднъж се спрях горе на стълбището – можех лесно да го бутна и да ми се размине. Слава Богу, че ни съдят по делата ни, а не по водените ни от травми вътрешни изблици, които понякога имаме“, пише още той.

След 20 г. брак съпругата на Уил Смит призна, че си пада по жени

Актрисата Джеда Пинкет Смит (49) призна, че я привличат жените. Те каза това в специално предаване във Facebook , водено от майката на ...

Славата открива 53-годишния Уил Смит доста рано – като рапър и музикант заедно с приятеля си от детството Джези Джеф. На 22 години той получава водеща роля в комедийния сериал „Свежият принц от Бел Еър“ – история за гимназист, който често се забърква в сбивания, изпратен от майка си да живее с богатия си чичо и леля в Калифорния.

Малко преди да бъде избран за ролята, Уил Смит е арестуван по обвинение в побой над промоутъра Уилям Хендрикс. Той е задържан за нападение, но по-късно обвиненията са снети. 30-те години, в които Смит е сред топ актьорите, са свързани с много хумор и топлина към него от публиката и цялата филмова индустрия. Връзката му с Пинкет-Смит е трайна, въпреки че признават, че през годините са имали отворена връзка.

Въпреки това Смит е категоричен, че „никога не е имало изневяра в нашия брак. Джейда и аз си говорим за всичко и никога не сме се изненадвали с нещо подобно“. Той изрази надежда, че честността между двамата ще окуражи други двойки да имат смислени разговори помежду си за моногамията.

Това не е първият път, когато Крис Рок взима на прицел съпругата на Уил Смит. През 2016 година той отново водеше Оскарите, а Пинкет-Смит „бойкотира“ церемонията. През същата година Уил Смит не получи номинация за ролята си в „Шамионът“. „Джейда се ядоса и каза, че няма да дойде. Това Джейда да бойкотира оскарите е все едно аз да бойкотирам гащите на Риана, въпреки че не съм поканен. Хваща те яд“, каза тогава Крис Рок. „Не е честно, че Уил беше много добър, а не получи номинация. Не беше честно също той да получи 20 милиона долара за „Този див, див запад“, каза още Крис Рок.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

"Властелинът на пръстените" се завръща по кината в 4К резолюция

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино "Васил Гендов"

Първата част от шедьовъра на нямото кино "Наполеон" ще бъде показана в Кан (СНИМКИ)

Филмът "Ингеборг Бахман - пътуване в пустинята" на Маргарете фон Трота вече е по кината

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Филмът "Учителската стая" спечели наградата LUX на европейската публика

Документален филм за големия кинокритик Тони Андрейков представят в кино "Влайкова"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино