"Квадратът" на Рубен Йостлунд и други шедьоври в Дома на киното

3233
"Квадратът" на Рубен Йостлунд и други шедьоври в Дома на киното
Снимка: СФФ

Премиерите и събитията в Дома на киното продължават!

Днес (27 март) в 18:30 часа в "Дома на киното" започва прожекцията на анимацията "Произведено в Брахицера" на режисьора Николай Тодоров.

Да спечелиш "Берлинале": Адина Пинтилие пред Аctualno.com

В края на миналия месец всички медии у нас заговориха за "Не ме докосвай" ("Touch Me Not") на румънската режисьорка Адина Пинтилие, ф...

От 20:00 часа почитателите на рубриката в София Филм Фест "Кино и психоанализа" ще могат да видят един от най-обсъжданите и награждавани филми на 2017 година - "КВАДРАТЪТ" на режисьора Рубен Йостлунд.

"Този филм е посветен на тоталната принуда към политическа коректност – това е кошмарно и също толкова ужасяващо, както и всяка друга диктатура. За щастие, при все сериозната тема, филмът демонстрира изключителното въображение на неговите автори. Това е творба, която ще пожелая да видя отново именно защото е толкова богата и предизвикателна, в нея се съдържат толкова много различни неща. Политическата коректност може да се превърне в истински ад – представен по толкова изключителен начин от майстор-режисьор в киноистория, тя е важно да бъде видяна!", споделя режисьорът Педро Алмодовар за филма, който е президент на журито в Кан. "Квадратът" взе голямата награда на фестивала в Кан "Златна палма 2017".

Най-новият филм на кинодокументалиста Елдора Трайкова "Миниатюра за пиано" (2017), който получи наградата в Документалния конкурс на 22-рия София Филм Фест, ще се срещне отново с публиката в София - в Дома на киното на 28 март, сряда, начален час 18:30. Филмът е разказ за живота и всекидневието на четирима възрастни селски лекари в България. Сценарият е на Асен Владимиров, а оператор е Емил Христов. Прожекцията на филма в международния документален конкурс на СФФ беше и неговата премиера в София.

"Проектът Флорида" - на един сладолед разстояние от "Дисниленд"

"Проектът Флорида" на талантливия американски режисьор Шон Бейкър е един от филмите, за които най-много се надявахме да достигнат голем...

"Кино и психоанализа" продължава със среща и в сряда, 28 март, когато от 20:00 часа на фокус ще бъде една от най-разтърсващите творби на 2017 година, най-новият филм на майстора Андрей Звягинцев - "НЕЛЮБОВ"

"Нелюбов" на Андрей Звягинцев е силна, тайнствена и ужасяваща история за една цялостна катастрофа на духа: жестока драма, облечена привидно в жанровата форма на криминален трилър. Филмът притежава хипнотична сила и непоносима неопределеност, която продължава до самия край.

Това е една история от съвременна Русия, чиито народ е оставен на благоволението на неумолими сили – липсата на любов е равнозначна на невъзможността на нашата планета да дава шанс за живот на човечеството, а обикновената необходимост да се осигури оцеляванетосе е изродила в безкраен стремеж към по-висок статус, пари, свобода да се домогнеш до по-добър апартамент, секс, лукс и себеутвърждаване в социалните медии. И всичко това е ограничено от консервативните социални норми на християнството, конформизма и национализма... "Нелюбов" не притежава очевидното великолепие и размах на "Левиатан", като се доближва повече до язвителната драматургия на "Елена", но неговите страст и изключителна сила са неустоими..."

"The Guardian", Питър Брадшоу

Дражен Кулянин: Хората дават парите си за "Междузвездни войни", не за арт кино

Дражен Кулянин e шведски сценарист и режисьор, роден в Босна и Херцеговина през 1980 г. Завършва драматургия. За 15 години създава множ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино "Васил Гендов"

Първата част от шедьовъра на нямото кино "Наполеон" ще бъде показана в Кан (СНИМКИ)

Филмът "Ингеборг Бахман - пътуване в пустинята" на Маргарете фон Трота вече е по кината

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Филмът "Учителската стая" спечели наградата LUX на европейската публика

Документален филм за големия кинокритик Тони Андрейков представят в кино "Влайкова"

Новият филм на Константин Божанов е в секция "Особен поглед" в Кан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино