Мащабен, зрелищен и скандално забранен в мюсюлманския свят – това е Ной

137289

Дарън Аронофски представя пред широката публика библейския епос „Ной“. Роден в Бруклин и наричан „Новият Кубрик“ режисьорът и сценарист на лентата надминава всички очаквания на киноманите. Зрелищната му продукция ще накара зрителите да не откъснат поглед от екрана, а напитката и пуканките, които ще си купят за прожекцията ще останат почти непокътнати.

Папата не искал да се срещне с Ръсел Кроу за "Ной"

Папа Франциск е отказал да се срещне в сряда с част от екипа, участвал в създаването на филма "Ной", съобщи сп. "Варайъти". На срещата...

Филмът бе забранен в голяма част от мюсюлманския свят още преди световната му премиера. Причината бе, че сцените противоречат с религията им, защото мюсюлманските традиции не допускат изображенията на пророци, пратеници и сподвижници на Аллах. В Корана Нух (Ной) е ислямски пророк и участва в сюжета за всемирния потоп.


Дори папа Франциск първоначално отказа да приеме част от екипа заснел продукцията. В крайна сметка обаче Франциск прие Ръсел Кроу, но чак на третия опит на актьора за уговаряне на аудиенция. Актьорът беше поканил папата и на премиерата на филма чрез "Туитър". На срещата Франциск одобрил филма и го благословил. По думите на Кроу за него кратката аудиенция била "изключителна привилегия".


Всеки зрител, който реши да се наслади на продукцията на Аронофски ще се убеди какъв колосален труд е вложен за заснемането на филма. Библейската информация е подбрана по такъв начин, че не само да бъде поднесена интересно, но и на зрителите да не има стане досадно в някакъв момент.

Мюсюлманският свят налага забрана на "Ной"

Регулаторните органи на Катар, Бахрейн и ОАЕ отказаха да дадат разрешение за разпространението на филма на Дарън Аронофски "Ной", засне...

Филмът кара зрителя да си зададе един много важен въпрос – защо Създателят ни обича толкова много, след като в природата ни е заложено само да рушим?


Всички библейски истории за Сътворението, които сте чували до момента са предложени от Аронофски по един много увлекателен и ненатрапчив начин.

Визуалните ефекти в тази мащабна продукция ще накарат зрителя да се забавлява от първата до последната минута, а 3D обработката на филма ще го въвлече в центъра на действията.

Най-епичното библейско приключение на годината е тук с нов трейлър

"Ной" разказва историята на мъж, избран от Бог за велико дело, преди всемирен потоп да сложи край на всичко живо. Изправяйки се едновр...

Не на последно място трябва да отбележим, че Ръсел Кроу изиграва ролята на Ной по неповторим начин, а изключително силно присъствие на екрана правят също носителката на оскар Дженифър Конъли („Красив ум“) и Ема Уотсън (поредицата „Хари Потър“). Редом до тях ще се насладите на играта на Рей Уинстън („Снежанка и ловецът“), Логън Лерман („Тримата мускетари“), а ненадминатият Сър Антъни Хопкинс допълва силната актьорска игра на целия екип, който заснема и пресъздава сюжета на тази епична история.

Кевин Спейси се подготвя да изиграе Уинстън Чърчил

Носителят на две награди "Оскар", Кевин Спейси, ще изиграе бившия британски премиер Уинстън Чърчил в новия си филм. Предстоящата лент...


Знаете ли как каменните великани са дошли на Земята и защо Бог ги е забравил? Подозирате ли какво крои на собствения си баща един от непокварените от злото на човешката природа син на Ной? Ще тържествува ли накрая добротата у човека?

Отговор на тези и много други въпроси можете да откриете ако решите да се насладите на зрелището „НОЙ“ с премиерна дата 28 март 2014 г. на 3D и 4DX в киносалоните само от „Форум Филм“.

Actualno.com ще изпрати един щастливец с най-близкия му човек на гала премиера на "ЗАВРЪЩАНЕТО НА ПЪРВИЯ ОТМЪСТИТЕЛ"

Actualno.com и „Форум Филм България” ти дават уникалния шанс да застанеш на червения килим до Крис Евънс, Скарлет Йохансон ...


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино