Обвинение в сексуален тормоз застигна и Джефри Ръш

5488
Обвинение в сексуален тормоз застигна и Джефри Ръш
Снимка: Getty Images/Guliver

Носителят на „Оскар” актьор Джефри Ръш се оттегли от поста президент на Австралийската академия за екранна индустрия след обвинение за „непристойно поведение” срещу него, пише британският в. „Индипендънт”.

66-годишният ветеран на театъра и киното отрича обвиненията, които са за случка от 2015, когато той е участвал в продукция на „Крал Лир” в театъра в Сидни.

В изявление адвокатът на Ръш казва, че актьорът не е наясно за естеството на жалбата. Той обвинява театъра в Сидни, че е решил „да окаля името му и неоправдано да навреди на репутацията му”.

Първо самоубийство, вероятно заради истерията "сексуален тормоз"

Министърът от правителството на Уелс Карл Сърджънт е открит мъртъв в дома си, съобщи BBC. По информация на медията Сърджънт е извършил...

Ръш ,който е играл в „Карибски пирати” и „Речта на краля”, се оттегли като президента на Австралийската академия за кино и телевизионни изкуства (AACTA) „докато тези проблеми не бъдат разрешени”, добавяйки, че това не е било лесно решение.

В изявлението му се казва, че е „неприемливо колегите му да са свързани по някакъв начин с такива обвинения. В настоящия климат на инсинуации и неоправдани съобщения, смятам, че решението да си дам почивка за проветряване на въздуха е ней-доброто за всички засегнати”.

От ААСТА казаха, че са „дълбоко загрижени от ситуацията и подкрепят действия, които зачитат правото на Джефри да бъде смятан за невинен до доказване на противното и свързания с това процес, но също потвърждават и доброто корпоративно управление”.

Говорител на театралната компания каза, че е бил потърсен от журналист от „Сидни морнинг хералд” и е „отговорил искрено, че е получена такава жалба”. В нея се е настоявало въпросът да се разгледа вътрешно, а Ръш да не бъде уведомяван или включван в разследването.

Британски министър подаде оставка заради секс скандал

Британският министър на отбраната Майкъл Фалън подаде оставка заради обвинения за сексуален тормоз. Той е сторил това с нарочно писмо д...

Роденият в Куинсланд актьор е един от малцината изпълнители, спечелили „тройна корона” – за актьорство във филм, Еми за работата в телевизията и две награди Тони за изяви в театъра.

Ръш е женен за актрисата Джейн Минилос, с която има две деца.

„Сидни морнинг хералд” се позова на два неназовани източника, които твърдят, че актриса е обвинила Ръш, че я е опипвал.

Актьорът е поредната знаменитост, станала обект на разследване след като обвиненията срещу холивудския продуцент Харви Уейнстейн отприщиха лавина от обвинения от жени и няколко мъже в сексуален тормоз и изнасилвания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино