Поредно обвинение срещу Роман Полански в изнасилване

2342
Поредно обвинение срещу Роман Полански в изнасилване
Снимка: Getty Images/Guliver

Поредно обвинение бе отправено срещу Роман Полански, от страна на жена, която твърди, че е изнасилена от известния режисьор, когато е била малолетна.

Както съобщава електронната версия на в. "Ню Йорк Таймс", 61-годишната бивша германска актриса Ренате Лангер твърди, че Полански я е изнасилил, когато е била на 15 години. Според Лангър, това се е случило през 1972 г., когато тя, със съгласието на родителите си, посетила къщата на режисьора в Швейцария, който искал да я покани да се снима в един от филмите му.

Съдът в САЩ не дава на Роман Полански да се върне безнаказано

Американски съдия отхвърли молбата на известния режисьор Роман Полански да може да се върне легално в САЩ, без да бъде заплашен от затв...

Според Лангер, месец по-късно Полански ѝ се извинил и я поканил да играе във филма, заснет в Рим. Там, според твърденията на жената, режисьорът я изнасилил втори път. Това се случило в къщата, в която тя се била настанила.

Лангер е четвъртата жена, която обвинява Полански в сексуално насилие. Според бившата актриса, тя разказва за случилото се едва сега, тъй като не искала родителите ѝ да узнаят за това. Наскоро те починали.

Според "Ню Йорк Таймс", Лангер се е обърнала към швейцарската полиция, където сега проучват възможността за започване на наказателно дело. В Швейцария няма закон за изтичането на срока на давност, ако случаят е изнасилване на малолетни, пише вестникът.

84-годишният Полански е в списъка на лицата, издирвани от Интерпол от 1977 г., когато съд в САЩ го призна за виновен за прелъстяване на Саманта Геймър, която в момента на престъплението е била на 13 години.

Полският върховен съд отказа екстрадиция на Роман Полански в САЩ

Върховният съд на Полша отхвърли касационния протест, оспорващ постановление за отказ за екстрадиция на известния кинорежисьор от полск...

Режисьорът сключи споразумение със следствието и беше 42 дни в затвора. След това бе освободен, но съдията впоследствие прикани прокуратурата да поиска Полански да бъде осъден на 50 години затвор. След това режисьорът избягал в Европа.

През септември 2009 г. Полански, който има полско и френско гражданство, беше задържан в швейцарския град Цюрих по искане на американските власти. След десет месеца домашен арест режисьорът бе освободен под гаранция от 4,5 млн. долара, а година по-късно Министерството на правосъдието на Швейцария реши да откаже исканата от САЩ екстрадация за Полански и окончателно да го освободи.

През януари 2015 г. САЩ изпратиха искане за екстрадиране на режисьора в Полша, но окръжният съд в Краков също отказа. В постановлението се посочва, че Полански вече е изтърпял наложеният му срок, договорен в сделката с американското правосъдие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

Мария Бакалова ще играе във филм с Райън Рейнолдс и Кенет Брана

"Властелинът на пръстените" се завръща по кината в 4К резолюция

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино "Васил Гендов"

Първата част от шедьовъра на нямото кино "Наполеон" ще бъде показана в Кан (СНИМКИ)

Филмът "Ингеборг Бахман - пътуване в пустинята" на Маргарете фон Трота вече е по кината

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Филмът "Учителската стая" спечели наградата LUX на европейската публика

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино