Смърт на снимачната площадка - най-фрапиращите случаи

8324
Смърт на снимачната площадка - най-фрапиращите случаи
Снимка: Getty images

Смъртта на жената, застреляна от актьора Алек Болдуин потресе света. Но истината е, че на снимачната площадка са загубили живота си много хора през последните 100 години, пише Die Welt.

По време на снимките на Haunted Spooks, 1920 година великият комик Харолд Лойд хваща бомба с горящ фитил, мислейки, че е реквизит. Но "реквизитът" експлоадира и откъсва палеца и безименния пръст на дясната му ръка. Оттогава той носи ръкавица-протеза.

По време на снимките на нацисткия филм пропаганда Mein Leben für Irland, 1941 година, един от статистите стъпва на истинска мина. Той и няколко негови колеги загиват.

В паузата между снимките на сериала Cover Up, 1984 изпълнителят на главната роля Джон Ерик Хексъм на шега доближава зареден с халосни патрони пистолет до слепоочието си и натиска спусъка. Въпреки халосните патрони, създалата се ударна вълна го убива. Девет години по-късно синът на Брус Ли Брендън е смъртоносно ранен от реквизитен патрон.

Първият документиран нещастен случай в историята на киното се случва на 1 юли 1914 година по време на снимките на филма Across The Border. Актрисата Грейс Мак Хю преплува река Арканзас в лодка, която внезапно се обръща. Операторът Оуен Картър скача във водата и изтегля жената на плитчина, но тя се оказва - плаващ пясък, който поглъща и двамата.

През 1984 години по време на заснемане на реклама на Pepsi пиротехниката се включва прекалено рано и подпалва косата на Майкъл Джексън. Той получава изгаряния от втора и трета степен. Компанията изплаща 1,5 млн. долара на певеца. Има подозрения, че това събитие става причината Джексън да се пристрасти към обезболяващите и пластичната хирургия.

Aлек Болдуин не е знаел, че пистолетът е бил зареден с истински патрони

Помощник-режисьорът на филма с участието на Алек Болдуин, няколко минути преди инцидента при снимането, при който загина операторката н...

Най-голям брой хора по време на снимки загиват при пожар при заснемането на индийския сериал The Sword Of Tipu Sultan (1989). 62 статисти и технически работници се оказват затворени в горящото студио.

Най-известната кавалерийска атака в историята на киното е заснета във филма They Died with Their Boots On, 1941. Тогава загиват трима каскадьори. Един от тях, падайки от коня хвърля сабята си, тя се застопорява с острието нагоре и мъжът загива, нанизан на нея.

По време на снимките на Twilight Zone: The Movie, 1982 звездата Вик Мороу и две виетнамски деца актьори на 6 и 7 години са преследвани от ниско летящ вертолет. Пиротехниката, която трябвало да имитира артилерийски обстрел, разрушава опашката на вертолета и той пада. Мороу и едното дете са обезглавени. Пет години по-късно, след най-дългия съдебен процес по дело за нещастен случай по време на снимки, никой не е признат за виновен.

През 1956 година снимките на филма The Conqueror с Джон Уейн се снимат в пустинята Юта, на 220 км от мястото, където през 1953 година американската армия провежда наземни изпитания на ядрено оръжие. Четири години по-късно режисьорът на филма умира от рак. След 25 години става ясно, че 91 души от снимачния екип са се разболели от рак, а половината от тях са починали. Пряка връзка между мястото на снимките и заболяванията, (както често се случва) не е доказана, пише още Die Welt.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

Филмът "Зелена граница" на Агнешка Холанд вече е в България

Мария Бакалова ще играе във филм с Райън Рейнолдс и Кенет Брана

"Властелинът на пръстените" се завръща по кината в 4К резолюция

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино "Васил Гендов"

Първата част от шедьовъра на нямото кино "Наполеон" ще бъде показана в Кан (СНИМКИ)

Филмът "Ингеборг Бахман - пътуване в пустинята" на Маргарете фон Трота вече е по кината

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com