Ще отрежа и от магистралите, от каквото искате, защото здравето няма цена

26829
Ще отрежа и от магистралите, от каквото искате, защото здравето няма цена
Снимка: БГНЕС

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на организирания от КРИБ форум "Здравна реформа: Бизнес диагноза".

Още 8 млрд. лева бих дал, ако хората кажат, че се лекуват добре, че не доплащат, каза Борисов, визирайки статистиката, че през миналата година и държава, и пациенти са платили за здраве общо 8 млрд. лева. И разказа за своя позната, която получавала лекарство за 40 хил. лева, платено от НЗОК. Тя също била недоволна от здравеопазването.

Усещам някаква средношколска драматургия в гръцката криза

Това заяви Емил Хърсев в коментар за преговорите между Гърция и ЕС за следващия транш за южните ни съседи. В цялата история с Гърция и...

"Миналата година 400 млн. лева за НЗОК повече, сега като си правят разчетите искат да ме изненадат октомври с 200-300 милиона. Няма да е така, усещам ви какво си мислите. Целта не знам каква ви е - минахте 4 млрд. лева и все не ви стигат", възмути се Борисов.

"Не може да ми сервирате фактурата накрая да я платим, имам предвид на правителството, защото съкращаваме отвсякъде разходи, от енергетиката 10%. Виждате как страдат синдикатите - не страдат, когато близо 80 млн. лева на месец са за издръжката на енергетиката, но страдат като им кажем, че от някои дейности като поливане на цветя, второ, трето, пето, трябва да се съкратят пари. Това всяка година да идвате в парламента и да искате по 300-400 млн. лева и да казвате, че е за здравето на хората - не е за здравето на хората. Хората недоволни, но парите си вървят", продължи с откровенията Борисов.

"Сутринта Румен Овчаров каза нещо много хубаво - рядко го цитирам за хубаво, но в случая беше много прав, много образен и много точен. Популизмът е като алкохола - в малки количества и Москов го препоръчва, за лечение, в малки дози. В големи дози популизмът води до тежък махмурлук и накрая до смърт, включително, на алкохолиците. Здравната и пенсионната реформа са теми, които касаят 20 години напред. Пенсионната реформа е до 2027 година - и най-оптимистичните ми прогнози за това правителство да изкара дотогава не са такива. Трябва ни подкрепа и от другите политически партии, ще дойда в сряда в парламента, да се изключим малко от политиката. Да не стане да обидя някой, че всичко е толкова обидчиво напоследък, че човек трябва винаги да почва с многоуважаеми", удари последният пирон в ковчега премиерът.

Финансовият министър Владислав Горанов се съгласи с министър-председателя с краткото "здравната система е в състояние на свободно падане".

Едва ли има депутати, които са били толкова глупави, че да пишат инвестиция на свое име

Това заяви председателят на Енергийната комисия в парламента Делян Добрев във връзка с проверки на АДФИ на зелени мощности. По думите ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com