Що маската ти е под носа, бе?

8970
Що маската ти е под носа, бе?
Снимка: БГНЕС

"Що маската ти е под носа, бе?" скара се от ефира на БНТ д-р Мирослав Ненков на прокуристката на Видинската болницата болница и нейн колега, които гледал скоро в пряко включване. Само една сестра в реанимация носеше маската както трябва, продължи той, като си беше покрила носа. "Ако маската е под носа, това е все едно нищо. Това беше демонстративно, а тя обяснява колко са трудни нещата в клиниката.

Медикът разказа пример "от кухнята": "Явиха се един хора да взимат специалност в една клиника. Изследването с ехограф е базално, това трябва да го може всеки вътрешен лекар. Тези хора не могат да гледат на ехограф. Това е все едно да кажеш, че не могат да пишат. И на учудения въпрос - как така? Те казват "шефът го заключва в 13 часа. Шефът не дава друг да пипа ехографа". Как се лекува това – ако мен питате с шамари, ама то това не е демократично".

"Хората, които управляват, те нямат никаква представа какво всъщност представлява здравеопазването - било в провинцията, било в страната. Защото тези - най-важните от тях, които взимат решенията, вдигат телефона и тяхната леля от село Омайниче - една линейка идва от София и я прибира в най-готината болница в София и я лекува, т.е. той няма представа леля му дали трябва да отиде първо при личния лекар, къде ще го намери, как ще чака, той как ще я изпрати в областната болница, там как ще я посрещнат, каква ще й е болестта и къде може да бъде излекувана. Този, който взима решения, той си решава проблема с един телефон и за него здравната система работи идеално". Това каза още пред БНТ д-р Мирослав Ненков – анестезиолог и бивш здравен министър.

За Доналд Тръмп и дезинфектантите:" Според мен при този мъж тече процес, който е текъл при римските императори. Превръщайки се в един от най-влиятелните хора в света, той вероятно се обожествява в своята глава. Обожествяващият се човек става всезнаещ и всекомпетентен. Той е Господ. И една такава блестяща идея да се инжектира дезинфектант в хората и те да се осветяват, защо да не се пробва като божеството го е измислило. Не се е пошегувал. Това са селски номера, които и нашите политици пробват. Бил саркастичен – глупости на търкалета. Гледахте го, той беше си сериозен. Боже, боже, боже. Това е страшна история. Той е много хубав пример, някой психолог ще бъде напише дисертация. Спомняте ли си каква му била п робата за коронавирус - не отрицателна, "15 нули",  лекар толкова отрицателна проба не е виждал.

Мирослав Ненков: Управляващите нямат никаква представа какво представлява здравеопазването

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЦИТАТИ:

Аз отново повтарям, че е важна българската икономика, а не да се харесаме на началниците

Най-явният таен свидетел Живко Коцев е вече призован да бъде разпитан

В България има много "полезни идиоти" за Русия

Ако САЩ влязат във войната, Иран са 100% губещи

Удрят ПП, а ДБ го щадят. Това е някаква бъдеща коалиция

Всички съгрешиха и вкупом ненужни станаха

Който пачки вади, от пачки умира (ВИДЕО)

Не виждам разлика между подарък и подкуп

Пуснали сме едни с отвертки, които поправят ядрените реактори

Защото така съм решил

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com