X
 
 

Скоростта на вятъра се увеличава и това е добра новина

2085 0
Скоростта на вятъра се увеличава и това е добра новина
Снимка: Getty Images/Guliver
Ново проучване установява, че глобалните скорости на вятъра са се увеличили значително след 2010 г. след десетилетия на спад, информира BBC.

Според учените промените в моделите на океанската и атмосферната циркулация стоят зад това увеличение. Откритието е много добра новина за производството на вятърна енергия. Учените вярват, че по-бързите ветрове ще спомогнат произведената енергия да нарасне с около 37%, предаде агенция Фокус.

Около милион домакинства остават без ток заради силни ветрове в Канада

Около 1 000 000 жилищни сгради в канадската провинция Квебек останаха без електрозахранване, пише БГНЕС. Причината е силен вятър и прол...

От 80-те години на миналия век учените наблюдават значително намаляване на скоростта на ветровете по целия свят.

Наречен "земно спокойствие", спадът беше достатъчно голям, и ако беше продължил до края на този век, глобалната скорост на вятъра щеше да намалее с 21%. Авторите на изследването твърдят, че това би намалило наполовина количеството енергия, получено от вятърната индустрия.

Преглеждайки данни от 9 000 наземни метеорологични станции, комбинирани със статистически модели, изследователите показват, че през годините след 2010 г. ветровете са увеличили отново скоростта си "значително" по целия свят.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
5-те ЗОДИИ с най-труден характер
5-те ЗОДИИ с най-труден характер

Има зодии, с които много трудно можеш да се разбереш, заради това как се отнасят към другите, какъв характер имат и пр. Това е кратка класация на зодиите,...