Ангел Стефанов: Melexis България е модерна компания, в която прилагаме най-новите технологии в бранша

6838
Ангел Стефанов: Melexis България е модерна компания, в която прилагаме най-новите технологии в бранша
Снимка: Melexis

Ангел Стефанов е роден в град Плевен, на 27 години. Завършил е Математическа гимназия в Плевен, специалност "Информатика". След завършване на гимназията се записва в Техническия университет в София, специалност "Електроника".

Първата му работа е във фирма Банк Тех Сис. През 2018 г. се присъединява към екипа на Melexis България като оператор, но с интерес към позиция "техник". След 7-8 месеца по-късно е преназначен на позиция младши техник. През 2020 г. е преназначен една стъпка по-нагоре на позиция техник, а от декември 2022 г. е на позиция старши техник.  

Г-н Стефанов, Melexis е международна инженерна компания, която предоставя високотехнологични решения в областта на микроелектрониката. Какво ви накара да потърсите професионална реализация именно тук?  

Присъединих се към екипа на Melexis България през 2018 г. Знаех от мой приятел, че компанията е международна и че се занимава с разработка и тест на интегрални схеми. Той ми разказа за естеството на работа, и виждах възможност за развитие в дългосрочен план, тъй като съм възпитаник на Техническия университет и сферата на дейност на компанията се припокрива с моите интереси.

Разкажете ни повече как се разви професионалният Ви път в компанията, откакто станахте част от екипа? Предлага ли кариерно развитие Melexis?

Започнах на позицията оператор. Исках да опозная процесите и да се запозная с машините, да преценя как ще се чувствам в компанията и дали бих имал бъдещо развитие свързано с техническите ми интереси. Бях впечатлен от модерната среда на работа и от колегите, които ми помогнаха да се адаптирам в екипа. Тъй като компанията се развива и инвестира в хората си, видях възможност за обучение за позиция техник. Минах обучението, издържах теста, и заех позиция  младши техник.  През 2020 г. минах една стъпка нагоре и бях повишен в техник. От 2022 г. вече съм старши техник. Смятам, че ако човек е инициативен, любознателен и трудолюбив, може да се развива в компанията. През 2022 г. открихме нашата нова високотехнологична сграда, с която разширяваме развойната дейност и капацитета за тест на интегрални схеми. Дори в момента си търсим нови колеги на позициите оператори, техници и инженери. Повече информация за свободните позиции, може да получите на Melexis.com/sofia.

Вие сте започнали на позиция оператор и сте стигнали до позиция старши техник. Можете ли да разкажете каква е основната разлика в задълженията на тези две роли и какво Ви помогна да израснете професионално до настоящата Ви длъжност?

Най-общо казано операторите в Melexis обслужват машините  и следят  за грешки, които могат да компрометират  качеството на продукта.

Като старши техник съм фокусиран основно върху няколко основни аспекта -  превантивна поддръжка на машините, поправянето им, когато е необходимо, подобрения в работата и представянето им, обучение на новопостъпилите техници  и т.н. Преквалификацията и израстването ми в компанията дължа на подготовката, която съм получил в училище и университета след това, на интереса ми към техниката, на желанието ми да придобивам нови знания и  умения и да се развивам.

Разкажете ни как преминава един Ваш работен ден.

Работният ми ден започва с приемане на смяната. След това проверявам състоянието на машините и разпределям задачите между колегите по приоритет и трудност. При нужда оказвам съдействие на колеги и от други отдели. В зависимост от графика участвам и в работни срещи. Работата ми е интересна, и ми дава възможност за обогатяване на знанията. Melexis е модерна компания, в която прилагаме най-новите технологии в бранша, с високо ниво на оборудване и различни системи за събиране и обработване на данни.

Какви са интересите Ви извън професионалния живот? Предлага ли Melexis гъвкавост на служителите си по отношение на баланса личен живот – работа?

Обичам да пътувам, да прекарвам време с приятели и при хубаво време да съм сред природата. Melexis предлага  на служителите си баланс по отношение работа-личен живот. Също така компанията разполага с различни по интерес клубове, в които всички служители могат да се включат в зависимост от своите предпочитания- например: туристически клуб, клуб по авиомоделизъм, клуб по йога, клуб по изкуства и занаяти, както и клубове развиващи различен  спорт. Моят любим е туристическият – посещаваме различни места в България, опознаваме се и екипът се сплотява.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com