S&P Global и Moody's отчетоха позитивна промяна в прогнозата си за United Group

1696
S&P Global и Moody's отчетоха позитивна промяна в прогнозата си  за United Group
Снимка: United Group

United Group, водещата телекомуникационна и медийна компания в Югоизточна Европа, днес обяви, че рейтинговите агенции S&P Global и Moody's са отчели позитивна промяна в прогнозите си за компанията.

S&P Global промени прогнозата за United Group от стабилна към положителна, докато Moody's коригира прогнозата си от отрицателна към стабилна.

United Group се присъединява към Глобалния договор на ООН

United Group се присъедини към инициативата Глобален договор на ООН – най-голямата доброволна лидерска платформа, която подпомага...

Тази стъпка е в резултат на успешната продажба на пасивна инфраструктура, собственост на United Group в България, Хърватия и Словения, на TAWAL – сделка на стойност от 1.22 милиарда евро или 20.1 пъти EBITDA (печалбата преди данъци, лихви, амортизация, след лизинг и преди МСФО 16). Постъпленията от тази сделка се използват за изплащане на предстоящите възстановими задължения и значително намаляване на дълга и задлъжнялостта.

United Group приема тези прогнози като доказателство за успеха на стратегическите инициативи на компанията, включително разширяването й на гръцкия и българския пазар. Компанията ще продължи да предприема действия за затвърждаване на финансовата си стабилност и търсене на потенциални възможности за растеж, както и ще продължи да инвестира в бъдещи иновации и разширяване на пазарното си присъствие.

Виктория Боклаг, изпълнителен директор на United Group, сподели: "Продажбата на нашите активи ни позволи да оптимизираме капиталовата си структура, да засилим финансовата си позиция и успешно да се справим със световните макроикономически предизвикателства. Ще продължим да се фокусираме върху изпълнението на нашата стратегия за растеж и да предлагаме все така иновативни и качествени услуги на нашите клиенти. Радвам се, че този успех бе признат и от S&P и Moody's." 

За United Group

Базираната в Нидерландия United Group е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията развива дейност в осем държави и има над 15 милиона потребители и близо 15 000 служители. Генерира годишни приходи в размер на близо 2,7 милиарда евро. United Group осигурява най-широкото мрежово покритие в региона и предлага на потребителите една от най-атрактивните селекции на ТВ съдържание от цял свят. Сериозните инвестиции в дигитална инфраструктура, съдържание и технологии гарантират отличното качество на продуктите и услугите, които предоставя на клиентите. От март 2019 г. мажоритарен собственик на United Group е BC Partners, една от най-големите глобални инвестиционни компании. За повече информация: https://united.group/

United Group, с мажоритарен акционер BC Partners, постигна споразумение с TAWAL за продажба на телекомуникационните си кули

United Group, водещият мултиплатформен телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа, постигна споразумение за продажбата на...

Прогнозни изявления

Информацията в това съобщение, може да съдържа изявления, насочени към бъдещето. Тези изявления включват елементи на субективна преценка и анализ и се основават на най-добрата преценка на United Group към датата на настоящия документ. Тези изявления могат да бъдат променени без предизвестие, основават се на редица предположения и са свързани с известни и неизвестни рискове и променливи, които могат да бъдат повлияни от различни фактори и да причинят съществена разлика между действащите в момента и бъдещи събития и състояния, изразени или подразбиращи се в подобни бъдещи прогнози. Поради това не трябва да разчитате на тези прогнозни изявления. Нито United Group, нито което и да е друго лице поемат ангажимент или задължение да актуализират тези прогнозни изявления за събития или обстоятелства, настъпили след датата на настоящото съобщение, или да актуализират или поддържат актуална, която и да е от съдържащата се в него информация, и настоящото съобщение не представлява изявление на компанията или на което и да е друго лице, че те ще направят това, освен в степента, изисквана от закона.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КОМПАНИИ:

След серията от инциденти: Boeing отчете загуби за стотици милиони

Spotify отчете рекордна печалба

Домусчиеви придобиват компания с огромни имоти в Ловеч за слънчева централа

„Водоснабдителни услуги на бъдещето“ за 4 милиона жители на Големия Париж

Tesla сваля цените на автомобилите си на редица основни пазари

СофтУни с две престижни награди Forbes Business Awards

Технологичен гигант инвестира 1,5 млрд. долара в компания за изкуствен интелект в ОАЕ

Броят на извънсъдебните фалити в Русия е нараснал 5 пъти

Испания измества Великобритания като топ дестинация в Европа за инвестиции в хотели

Samsung измества Apple в доставките?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Компании