United Group реагира остро срещу Yettel заради "Булсатком"

12862
United Group реагира остро срещу Yettel заради "Булсатком"
Снимка: Vivacom

"Считаме искането на "Йетел България" (Yettel) към Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да обедини процедурата по проверка на придобиването на Bulsatcom (Булсатком) от Viva Corporate с процедурата, инициирана от Slovenia Broadband, за необосновано, безпочвено и абсурдно". Това става ясно от официална позиция на United Group, собственик на "Виваком".

Става въпрос за искането на Yettel към КЗК за обединяване на производствата по сделката по придобиване на "Булсатком" и забрана на сделката за мрежата на телевизионния и интернет оператор. Искането на "Йетел България" е процедурата по нотификацията за сделката за част от активите на "Булсатком" (продажба на 167 обекта за разполагане на мобилни базови станции или друго телекомуникационно оборудване, както и елементи за фиксирани електронни комуникационни мрежи) да бъде обединена със започналата от КЗК проверка за установяване на евентуално нарушение на Закона за защита на конкуренцията относно сделката, водеща до промяна в контрола върху "Булсатком".

Петър Ризов, "Булсатком": Стандартна бизнес практика е да финансираш сделка с дълг

"Йеттел България" иска от българския регулатор да обедини една проучвателна процедура, в която страна е Viva Corporate, с процедура относно нотифицирани сделки, по която страна е Slovenia Broadband. Това са различни типове производства с различни участници, които действат в различно качество. Процедурата по разглеждането на уведомлението на Slovenia Broadband се отнася до придобиването и обратния лизинг на част от активите на "Булсатком". Считаме, че целта на отправеното от "Йетел България" искане е да осуети процеса, за да забави и усложни процедурата по вземане на решение по отношение на уведомлението, подадено от Slovenia Broadband. Нещо повече, с тези си действия "Йетел България" цели единствено да навреди на бизнеса на United Group в България", казват от собственика на "Виваком".

"Струва си да отбележим, че "Йетел България" иска от КЗК да наруши законите на България с цел да защити собствените си интереси. Преди стъпването на United Group в България, "Йетел България" беше фокусирана върху високите си печалби без да инвестира в развитието на бизнеса си. Сега, изведнъж, след като United Group навлезе на пазара и създаде конкурентна среда, "Йетел България" започна да проявява претенции към нашите действия.

Считаме, че ще е незаконосъобразно, в случай че КЗК допусне и удовлетвори искането на "Йетел България". Ако все пак това се случи, ще се възползваме от всички налични правни средства за защита на нашите права и интереси, включително и в съда", добавят от United Group.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com