Човешкото сърце става кръгло в Космоса

79523
Човешкото сърце става кръгло в Космоса
Снимка: Thinkstock

Сърцето на астронавтите приема кръгла форма, когато престояват дълго в космическото пространство.

Откритието е важна стъпка в изучаването на въздействието на микрогравитацията върху сърдечната физиология при престой от 18 и повече месеца в космоса в перспективата на космическа мисия до Марс, обясняват авторите на изследването.

Успешно скачване на "Союз" с МКС след двудневно отлагане

"Союз" се е е скачил автоматично в 03:53 московско време. "Около 7 часа сутринта членовете на екипажа на трябва да отварят люковете на...

Фактът е много любопитен, но за съжаление това може да доведе до сърдечни проблеми. Сърцето не полага големи усилия в космоса и това може да доведе до загуба на мускулна маса, обяснява д-р Джеймс Томас, учен от НАСА и един от главните участници в изследването.

Това може да има сериозни последици след завръщането на астронавтите на Земята. Затова учените търсят решения, по-специално чрез упражнения, за да предотвратят или блокират това явление.

Комплексът от упражнения, разработен за астронавтите, може да помогне за поддържане на сърцето на хора на Земята с големи физически проблеми заради обездвижване или сърдечна слабост.

По-сферичната форма, която придобива сърцето в космоса бързо изчезва малко след завръщане на Земята. Космическите полети имат различно отражение върху сърцето. При завръщането си астронавтите често са замаяни или припадат заради внезапно спадане на кръвното налягане. Наблюдавана е аритмия по време на престои в космоса. Освен това радиацията, на която са изложени участниците в космически полети, може да ускори атеросклерозата, предупреждават учените.

Откриха предполагаема непозната планета в Слънчевата система

Астрономи са открили небесно тяло, което, според тях, е планетоид, обикалящ Слънцето, който не е виждан никога преди, пише The Verge. П...

Изводите са от проучване, представено на годишната конференция на Американския колеж по кардиология във Вашингтон.

Източник: БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос