Метеор подпали къщата на американец и уби кучето му. НАСА не вярва (ВИДЕО)

4548
Метеор подпали къщата на американец и уби кучето му. НАСА не вярва (ВИДЕО)
Снимка: iStock

Преди няколко дни хиляди жители на Северна Калифорния (САЩ) станали свидетели на годишния метеорен поток, наречен Тауриди. Дъждът от „падащи звезди“ винаги може да се види през есенните месеци. Тези метеори са се откъснали от опашката на кометата Енке и сега обикалят около Земята.

Такъв метеорен дъжд, както често се наричат ​​такива събития, е ярко и безопасно за хората светлинно шоу, което може да се види в небето, когато метеорите изгарят в атмосферата на нашата планета. Но жител на Калифорния заявил пред местните медии, че един от тези метеори е ударил къщата му, което е предизвикало пожар и е унищожило сградата. При трагедията загинало и едно от кучетата му. Но НАСА смята това или за измама, или просто за недоразумение, пише Futurism.

По думите на Уилям Кук от НАСА преди няколко дни хиляди жители на Северна Калифорния са видели в небето 4 огнени кълба, които всъщност са се разпаднали в атмосферата и техните отломки не са достигнали повърхността.

Местният жител Дъстин Прочита обаче твърди, че една от тези огнени топки, която най-вероятно е метеор от Тауридите, е паднала върху къщата му.

„Чух голям взрив, след това усетих мирис на дим и излязох на верандата, оказа се, че цялата къща е обхваната от пламъци“, казва Прочита пред местните медии.

Съседите му също твърдят, че са видели огненото кълбо и някои също предположили, че може да е метеор. Властите все още се опитват да установят причината за пожара в къщата.

Шефът на местната пожарна Джош Милър разказал пред репортери, че самият той не е видял никакво огнено кълбо, но е склонен да се довери на очевидците, които един след друг твърдели, че това е било огнено кълбо. И според местните жители то наистина паднало от небето точно до къщата на Прочита.

Но учените от НАСА отричат ​​възможността някой от метеорите на потока Тауриди да падне на Земята. Още повече че този метеор не би могъл да предизвика пожар, тъй като такива метеори, ако паднат, вече са студени на допир, а не огнени или горещи, което би могло да предизвика пожар.

В същото време самият потърпевш твърди, че не само е загубил къщата си, но и едно от кучетата му загинало по време на пожара. Самият Прочита, както и съпругата му, не са пострадали при трагичния инцидент. Човекът вярва, че ако все пак върху къщата му е паднал метеор, то е време да опита късмета си.

„Казаха ми, че вероятността такъв метеор да падне върху къща е шанс едно на 4 трилиона. Мисля, че трябва да проверя късмета си и да си купя лотариен билет“, казва Прочита.

ВИЖЕ ОЩЕ: Учени озадачени от скалист метеори, пристигнал от най-далечните части на Слънчевата система

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КОСМОС:

Недалеч от Земята е открита черна дупка с рекордна маса в нашата Галактика

Учени разкриха тайната на "сърцето" на Плутон

Големият взрив е мит. Вселената няма нито начало, нито край – според противоречива теория

Магнитни бури за седмицата 15-21 април 2024 година: Прогноза от САЩ (ГРАФИКА)

Космическите сили на САЩ планират да проведат първите военни учения в орбита

Силна магнитна буря в близките дни - в кой ден ще се случи?

Руската космическа ракета „Ангара-А5“ излетя успешно след два отменени опита (ВИДЕО)

Търсят ги в ЦЕРН: НЛО дошли на Земята през други измерения, твърди учен от Харвард

Луната буквално се е обърнала отвътре

Ускореното разширяване на Вселената "се забавя в последно време"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com