X
 
 

НАСА откри останките на индийския апарат "Викрам" на Луната (СНИМКИ И ВИДЕО)

5163 4
НАСА откри останките на индийския апарат "Викрам" на Луната (СНИМКИ И ВИДЕО)
Снимка: НАСА
Лунна орбитална станция на НАСА откри на повърхността на земния спътник останки от индийския „Викрам“, който се разби при приземяване през септември. Това беше съобщено на сайта на НАСА, предава ТАСС.

НАСА публикуваха снимка от мястото на удара на „Викрам“ върху лунната повърхност, която показва различни фрагменти от апарата и проследява падането на отломките.

„Викрам“, който е част от индийската лунна мисия "Чандраян-2", трябваше да кацне на земния спътник на 7 септември, но на височина от около 2 км над Луната устройството изгуби контакт с управляващия център и удари лунната повърхност.

НАСА тества робот за търсене на живот в океаните на други планети

НАСА е разработила подводен космически робот (BRUIE) за изследвания под лед и планира да го тества в Антарктида за последващо изпращане...

Индийската организация за космически изследвания скоро обяви, че трудно е отрила мястото на кацане, но не знае в какво състояние е устройството.

Опитите да получат изображение от „Викрам“ и да установят състоянието му се оказаха неуспешни, защото зоната за кацане е в сянка. Вече е ясно, че апаратът се е разпаднал в резултат на удара.

Спускаемият апарат „Викрам“ като част от "Чандраян-2" трябваше да достави на Луната малък луноход „Прагян“, който да изследва района на Южния полюс на спътника на Земята. Междувременно "Чандраян-2" продължава да работи в орбитата на Луната, пише Агенция "Фокус".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Аз виждам само сини и зелени мацаници върху нещо, което претендира да е лунна повърхност. Останки не се виждат.
 • Допълнение 1 Допълнение преди 1 месец Профил на трол?
  НАСА откри останките на индийския апарат "Викрам" на Луната, но още не може да открие веществени доказателства от кацането на американските астронавти на Луната и забитото американско знаме.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Много си прост Саше!Хората отдавна стъпиха на Марс и Луната, а ти още вярваш на ватенките и пишеш злостни коментари.
  : 4 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Хората били стъпили на марс. Да и на слънцето сигурно са стъпили.
  : 0 !