13 години за Иван Тодоров, убил Хюлия заради отказ за секс

11208
13 години за Иван Тодоров, убил Хюлия заради отказ за секс
Снимка: БГНЕС

Варненският окръжен съд призна вината на Иван Тодоров за убийството на студентката Хюлия Маджар от село Белоградец, извършено на 2 януари миналата година умишлено, по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. Първата съдебна инстанция присъди 20 години "лишаване от свобода" за подсъдимия, но заради привилегията на процедурата "съкратено съдебна следствие", от която Тодоров се възползва, наказанието му беше редуцирано до 13 години 4 месеца затвор при първоначален строг режим. Това предаде БГНЕС.

Тодоров призна всички факти и обстоятелства, посочени в обвинителния акт, като така на практика се призна за виновен.

Утре гледат делото за убийството на Хюлия

Иван Тодоров, подсъдим по делото за убийството на Хюлия Маджар от с.Белоградец ще се изправи пред разширен състав на Варненския окръж...

Няма да бъдат разпитвани свидетели по време на процеса, а обвиняемият поиска да даде обяснения при закрити врата заради интимни подробности, които ще разкрие с показанията си. В обясненията си пред съда Тодоров по-късно разкри, че е бил раздразнен от Хюлия, защото му отказала секс, съобщи Дарик радио.

Родителите на жертвата Назми и Редмие Маджар бяха конституирани като частни обвинители и предявиха граждански искове по 150 хил. лв. за всеки от тях. Според адвоката им - бившият депутат Павел Димитров, близките на Хюлия са против съкратения ред на процеса. Те смятат, че подсъдимият няма да получи справедливо наказание.

Днес залата на съда се оказа тясна да побере всички желаещи да присъстват и много от тях не успяха да влязат вътре. При влизане в залата на обвиняемия Иван Тодоров майката на Хюлия се разплака.

Според обвинителния акт в първите часове на 2 януари, между Иван и Хюлия възникнал спор, който отключил агресията на подсъдимия. Тодоров ударил момичето с юмрук в лицето. Продължил с ударите по главата. По-късно съдебно-медицинската експертиза установила от 6 до 9 удара с твърд предмет - вероятно гаечен ключ, които не само сломили съпротивата на студентката, но са и непосредствена причина за смъртта й.

Предполагаемият убиец на Хюлия бе хванат на влизане в Холандия

Най-вероятният извършител на убийството на 24-годишната студентка Хюлия Маджар е бил хванат на влизане в Холандия. Става въпрос за Иван...

Подсъдимият поискал с SMS и 300 хил. лв. откуп от близките на жертвата си. Ден след това той изхвърлил тялото на Хюлия в лозов масив край Аксаково и напуснал страната през ГКПП „Дунав мост". Тодоров беше обявен за международно издирване. Три дни по-късно, на 6 януари 2014 г. бе задържан от холандските органи на реда, а два месеца след това предаден на българските власти.

От 24 март м.г. Иван Тодоров е в затвора във Варна с мярка за неотклонение „задържане под стража". В хода на следствените действия са били събрани категорични доказателства, че кръвта, намерена в автомобила на подсъдимия е от жертвата. Такива следи с ДНК профилиране са установени и по дрехи и вещи на Тодоров. Подсъдимият първоначално не се призна за виновен и твърдеше, че убийствата на момичето е извършено от друг.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com