14-годишният обвиняем за убийство във Варна остава в ареста

1025
14-годишният обвиняем за убийство във Варна остава в ареста
Снимка: БГНЕС

14-годишния Денис Живков, обвинен в убийството на бездомник във Варна, остава в ареста, потвърди Варненският апелативен съд. Определението не подлежи на обжалване.

Живков е обвиняем за убийство по хулигански подбуди, извършено по особено мъчителен начин. Според прокуратурата Денис има съучастник - 13-годишно момче, което обаче не носи наказателна отговорност.

Добри деца - обяснението на роднини и приятели за замесени в жестоко убийство във Варна

Не мога да си обясни случилото се. Това казаха и майката, и бащата на 14-годишния Денис, който е обвинен в убийството на 53-годишен без...

Според данните, събрани от разследващите по случая, децата влезли в конфликт с бездомника пред пункт за вторични суровини, а ден по- късно му нанесли побой. Няколко дни по-късно тинейджърите се върнали при мъжа и продължили с насилието. Съдебно-медицинската експертиза е установила, че смъртта на бездомния мъж е настъпила вследствие на тежка черепно-мозъчна травма. Самият Денис каза пред съда: Много съжалявам. Искам да се прибера в къщи.

Престъплението е тежко и се наказва с „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Заради непълнолетието на извършителя обаче, това наказание ще се редуцира до затвор от 3 до 10 години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com