X
 
 

17 години затвор за жена, умъртвила жестоко съпруга си в бургаски квартал

1552 1
17 години затвор за жена, умъртвила жестоко съпруга си в бургаски квартал
Снимка: iStock/Guliver
17 години „лишаване от свобода“ получи Веселина Гинева, която държа мъжа си против волята в дома му и за предумишленото му умъртвяване. Подсъдимата е извършила и документна измама за да взема пенсията на Димитър Миразчиев, след като е починал.

Драмата се развива в бургаския жилищен комплекс „Лазур“, блок 2, при условията на продължавано престъпление. Мъжът е държан заключен в една от стаите на апартамента. Действията на подсъдимата са довели до опасни за здравето му последици.

Заловиха в София мъж, откраднал багер от Бургас (СНИМКИ)

Криминално проявен мъж от Стара Загора беше задържан в София на булевард "Тодор Каблешков". Това е станало вследствие на съвместната ра...

Веселина Ганева е подсъдима и за това, че на 01.08.2014 година с користна цел и по особено мъчителен начин, предумишлено е умъртвила своя съпруг Димитър Миразчиев, като за периода от неустановена дата в началото на месец май 2013 до 01.08.2014 година не му е давала достатъчно храна, вода и необходимите за заболяването му лекарства, лишила го е от квалифицирана медицинска грижа, което е станало причина за неговата смърт.

За да си набави имотна облага, като пълномощник на своя съпруг, поддържала в заблуждение служители на банка, че нейният съпруг, който е починал на 01.08.2014 година е жив и има право да извършва тегления от личната си банкова сметка. Служителите на банката са изплащали парични суми на Веселина Ганева, които са били преводи от Национален осигурителен институт за пенсии по старост на починалия Димитър Миразчиев. От 01.09.2014 до 31.08.2016 година, Ганева е причинила имотна вреда на Национален осигурителен институт в размер на 21 140 лева. Наказанието, което е общо за трите престъпления трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 16-22 декември
Седмичен хороскоп за 16-22 декември

Овен Тази седмица започнете на чисто. Идва края на годината и е добре да се отървете от някои неща, като съжалението, желанието за мъст, обвиненията...

Последно в Актуално