X
 
 

18 месеца затвор за 17-годишен, изтеглил пари от чужда сметка

1042 0
18 месеца затвор за 17-годишен, изтеглил пари от чужда сметка
Снимка: Pixabay.com
Врачанският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура – Враца и служебния защитник на 17-годишен младеж, който се призна за виновен в това, че е изтеглил пари от чужда банкова сметка.

На 18.09.2018 г. от банкомат в Козлодуй, с помощта на чужда банкова карта, той на четири пъти изтеглил общо 1100 лева, без съгласието на титуляра на банковата сметка. Това е престъпление против паричната и кредитна система – чл. 249 ал. 1, вр. чл. 26 ал. 1, вр. чл. 63 ал. 1 т. 3 от НК. Тъй като е непълнолетен, наказанието му се редуцира на година и половина „лишаване от свобода“, изпълнението на което се отлага с три години, а това е максималният срок за непълнолетни. Ако в рамките на тригодишния изпитателен срок, младежът извърши друго престъпление, то той ще бъде наказан да изтърпи и него, и предишното от година и половина.

Съдят бивш алжирски министър на финансите на корупция

Бившият министър на финансите на Алжир Карим Джоуди беше изправен като обвиняем пред Върховния съд на страната. Той трябва да отговаря ...

Определението на Врачанския окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване или протест. От пресцентъра на Окръжен съд  уточняват, че това не е първото престъпление на момчето, той е осъждан още два пъти, но на по-леки наказания.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители