25 хил. лева гаранция е наложена на Христо Бисеров

37761
25 хил. лева гаранция е наложена на Христо Бисеров
Снимка: БГНЕС

Бившият депутат от ДПС и заместник-председател на Народното събрание Христо Бисеров е с парична гаранция от 25 000 лева. Това научи БТА от източници в прокуратурата.

Бисеров може да обжалва мярката  пред съда. Същата парична гаранция е наложена и на доведения му син Ивайло Главинков.

Има обвинения срещу Бисеров, но още не е ясно какви точно

Точно в 13:00 часа Христо Бисеров и адвокатът му напуснаха сградата на Столичното следствие. Двамата не коментираха как е протекъл разп...

Разпитът на Бисеров в Столичното следствие приключи в 13:00 на обяд. На излизане Бисеров и адвокатът му Петър Янакиев не пожелаха да уточнят какви обвинения са повдигнати.

Христо Бисеров и Ивайло Главинков са разпитвани за пране на пари и укриване на данъци.

Прокуратурата заведе дело срещу Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков три дни, след като депутатът обяви, че напуска парламента и политиката по лични причини. Три превода за общо 315 000 долара и 130 000 евро от сметки на Бисеров в Швейцария към други сметки на Главинков в македонска банка, а оттам - към офшорни дружества, са в основата на делото за финансови престъпления. За две от транзакциите през 2012 година имало информация в ГДБОП още миналата година.

Главният прокурор Сотир Цацаров каза, че се проверява дали има стари сигнали срещу Бисеров в ГДБОП и има ли теч на информация във връзка с разследването срещу него.

57-годишният Бисеров бе депутат в периода 1991-2000 и от 2005-2009 година. Той бе главен секретар на СДС от 1994 до 2000 година и бе наричан "сивия кардинал" в СДС. През 2000 година призовава тогавашния премиер Иван Костов да подаде оставка. През 2005 година отново влиза в НС като представител на Движение за права и свободи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com