X
 
 

8.5 години затвор за Ахмед Муса и останалите обвиняеми за подклаждане на верска омраза

964 0
8.5 години затвор за Ахмед Муса и останалите обвиняеми за подклаждане на верска омраза
Снимка: Божилова
След мегаакция на полицията и ДАНС през ноември 2014 година, в три региона- Пазарджишки, Пловдивски и Смолянски бяха арестувани 14 души, на които им беше предявено обвинение за проповядване на религиозна омраза и верска нетърпимост, както и за пропагандиране и възхваляване на джихад.

Сред обвиняемите е Ахмед Муса, останалите са негови съратници, има и една жена. Днес Пазарджишкият окръжен съд се произнесе по процеса, отнел пет години заради трудностите с намирането на експерти, превода на намерената литература и събирането на доказателства.

Осъдиха само на година затвор Ахмед Муса, въпреки призиви за убийства

Тричленен състав на ВКС отмени присъдата на имама Ахмед Муса, наложена от Апелативен съд – Пловдив. На религиозния духовник е на...

Като един от сериозните проблеми, свързани с тази правна материя, е и липсата на подходящи текстове в закона. Ахмед Муса по това дело получава общо 8.5 г затвор, останалите мъже- по 2 до 3.5 години затвор, а единствената жена в групата- Александрина Ангелова е с условна присъда от 2.5 години при 4 годишен изпитателен срок.

В момента Ахмед Муса излежава присъда от 4.5 години общо по предишни две дела със сходни обвинения. Останалите обвиняеми са с мярка за отклонение " подписка" до влизането на присъдата в сила, което ще стане при евентуално обжалване, а то се очаква. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
5-те зодии с ново гадже през февруари
5-те зодии с ново гадже през февруари

Вторият месец от 2020 вече настъпва, а с него и дългоочакваният шанс за намиране на сериозна половинка за някои от зодиакалните знаци. Всички знаем,...

Последно в Актуално