Адвокат Хаджигенов: Единствената връзка на моя клиент със случая "Пеевски" е отношение с "Булгартабак"

22580
Адвокат Хаджигенов: Единствената връзка на моя клиент със случая "Пеевски" е отношение с "Булгартабак"
Снимка: БГНЕС

Връзката на моя клиент със случая „Делян Пеевски” е познанство с банкера Цветан Василев. Доколкото знам той има и бизнес отношения с г-н Василев, каза Николай Хаджигенов, адвокатът на един от тримата задържани за опит за убийство на депутата на ДПС.

По думите на Хаджигенов клиентът му е имал проблеми заради „Булгартабак”. Платили са доставка за едни цигари, които не са стигнали на място, подчерта адвокатът в студиото на Нова телевизия.

Разрив между Доган и Василев е причина за сътресенията, твърди Атанасов

Тези неща, които се случват между едни фирми и една банка, са резултат от сътресения на последния етаж. Сътресенията са в резултат на ...

По делото не се споменава нито думата „убийство”, нито знам за защитен свидетел. Само хората на Делян Пеевски говорят за опит за убийство срещу него, каза Хаджигенов.

Адвокат Хаджигенов заяви, че свидетелят на прокуратурата – Бисер, е звънял на охранители на Делян Пеевски с идеята гардовете да кажат маршрута на депутата. Съответно в медиите се появиха версии за бомба. А името на Цветан Василев изобщо не се споменава в данните на прокуратурата.

Бисер е бил представен на моя клиент Георги Христов заради бизнес отношения и нищо друго. Полицията казва – прави се опит да бъде пробита охраната на Делян Пеевски. Но няма споменаване за „бомба”, „убийство” в СРС-тата – това излиза само в медиите, заяви адвокатът. Той не знае да има други СРС-та по делото, не са му представени такива, но ако има, те трябва да бъдат представени.

Според Хаджигенов клиентът му, Георги Христов, има хипертония и диабет. При задържането му полицията не е счела за необходимо да му дава лекарствата и чак след като съпругата му е успяла „да пробие полицейската охрана”, Христов си взема лекарствата и е в добро състояние.

Прокуратурата ще протестира освобождаването на задържаните за опит за убийство на Пеевски

Прокуратурата ще протестира решението на Софийския градски съд (СГС) да пусне от ареста без мярка за неотклонение тримата задържани за ...

Очаквам прокуратурата да продължи – за мен това е научна фантастика, но обвиненията са адски сериозни. Аз не видях нито заплаха, нито взрив, нито оръжие. Как така тоя опит за убийство е извършен през целия месец май – дори няма дата, попита Хаджигенов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com