X
 
 

Адвокат от Добрич съди НАП за изтекли лични данни

5056 1
Адвокат от Добрич съди НАП за изтекли лични данни
Снимка: Личен архив
Адвокат Християн Христов от Добрич води дело срещу Националната агенция по приходите (НАП) за вреди в резултат на разкриване на лични данни, съобщи той за Actualno.com. „Обжалвам действията и бездействията на НАП. Колкото са незаконни действията на „ТАД Груп“, толкова е незаконно и бездействието на приходната агенция“, каза адвокат Христов.

Предявеният от него иск е по чл. 39, ал. 2 от Закона за защита на личните данни за сумата от 1000 лв. за претърпени вреди поради изтекли и разкрити лични данни от НАП.

НАП: Няма да има удължаване на срока за касовите апарати

Срокът за привеждане на дейността на търговците, използващи софтуер за управление на продажбите (СУПТО), с изискванията на Наредба Н-18...

Адвокат Христов посочи, че води още 10 дела срещу приходната агенция от името на свои клиенти и очаква и други потърпевши да сторят същото.

Делото е насрочено за 19 февруари в Административен съд – Добрич.

Пак в Административен съд – Добрич, но за 26 февруари е насрочено друго дело срещу НАП от жител на Добрич. То е по чл. 203 от АПК във връзка с чл. 1, ал. 1 от Закона за отговорността на държавата и общините за вреди. Искът е за 1000 лв. обезщетение за „неимуществени вреди от незаконосъобразното бездействие на служители на приходната агенция, състоящо се в неполагане на достатъчно грижа и неприлагане на ефективни мерки за защита на сигурността на данните и нарушения на Закона за защита на личните данни, в резултат на което са разкрити лични данни на ищеца“.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители