Адвокатът на Баневи тънко иронизира прокуратурата

8688
Адвокатът на Баневи тънко иронизира прокуратурата
Снимка: МВР

Евгения и Николай Баневи са в ареста на "Г.М. Димитров". Не мога да потвърдя, че се готвят на гладна стачка заради условията там. Това заяви адвокатът на Баневи Христо Ботев.

Припомняме, че в същия арест – при Софийския затвор, вече няколко месеца лежат свалената от длъжност кметица "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова, като и двете непрекъснато дават гласност на отвратителните условия в ареста.

Предстои гледане на мярката им за неотклонение днес (7 декември), като не е ясно кога точно ще е съдебното заседание, а и до днес юридическият защитник на Баневи не бил получил материалите на обвинението, за да се запознае с тях. Почне ли да се говори за милиарди от прокуратурата, ми става доста съмнително. Милиони, милиарди – за тях няма значение, иронизира Ботев пред Нова телевизия.

Бивш адвокат за Баневи: Прокуратурата, която си е "свършила работата", си е същата като преди 12 години

Искам да припомня едно такова гръмко обвинение по медиите за изпрани 250 млн. лева от Венко Христов Кръстев. Досъдебното производство п...

Относно обвинението за притежание на незаконно оръжие, адвокатът коментира, че не може за няколко десетки патрона да занимаваш цялата държава. И попита защо МВР пуска видеа и кадри от ареста, след като операцията е на Спецпрокуратурата. Според него "това говори, че цялата държава е впрегната" за нещо. Ботев добави, че държавното обвинение не говори нищо за посегателства срещу Баневи – "палежи на коли", но отказа да говори повече по „заплетената история”, защото още не е чел в подробности обвинителния акт.

Адвокатът не знае къде сега са децата на Баневи и добави, че Баневи сами решили да се върнат в България, за да се стигне до обективната истина.

Коментари

Пропагандната машина на властта има задача да рисува образа на Бойко Борисов като съвременния Робин Худ и, разбира се - предните са виновни, но Борисов раздава справедливост. Това каза председателят на ДСБ ген. Атанасов Атанасов в коментар за задържането на семейство Баневи.

Повдигнаха обвинение срещу майката на Банев

Майката на бизнесмена Николай Банев - Мария също ще бъде обвинена като член на престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари....

По думите му целта е да има "хляб и зрелища и да се фиксира общественото внимание, за да не се вижда как под масата Борисов раздава порции на своите приятелчета". "Поканете сегашния министър на икономиката, който дълги години беше шеф на Агенцията по приватизацията", предложи Атанасов на водещия на сутрешния блок на bTV Антон Хекимян, давайки аргумент защо нещата изглеждат като фарс.

Той попита защо преди 10 или 5 години, "докато си плащаха някъде, тези приватизатори бяха добри".

Атанасов припомни, че МВР все още няма главен секретар, който е политическо назначение, а една от функциите му е да контролира СРС. "Суджуците са на свобода и мачкат свидетели, няма нито един гербер участник в това раздаване на порциите, който да е прибран на топло. Леки ли са престъпленията", попита още лидерът на ДСБ. Той допълни, че ежегодно "в Борисовата държава се крадат 10 млрд. лв.", а Баневи ще бъдат съдени за 1 млд. лв.

То има различни компоненти относно Баневи – няма как свръхарогантното поведение да буди симпатии. Сигурно за доста хора е било ясно "въпросното обезкостяване", но си има институционални механизми – прокурори, следователи. Очевидно е отнело доста време тези хора да бъдат поставени под светлината на прожекторите, за да може институционалните механизми да се задействат, коментира и банкерът Левон Хампарцумян.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

След като шофира дрогирана: Певицата Диона се изправи пред съда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com