Адвокатът на Цветан Василев остава в ареста

3566
Адвокатът на Цветан Василев остава в ареста
Снимка: iStock/Guliver

Адвокат Лазар Карадалиев, който бе задържан по дело за пране на пари, остава в ареста. Това реши Апелативният специализиран съд след заседание, проведено по скайп.

Карадалиев не се е явил лично, а е участвал във видеовръзката. Той е задържан в ареста на ул. "Майор Векилски". Карадалиев е един от адвокатите на обвинения за присвояване на близо 2,6 млрд. лв. банкер Цветан Василев, който е подсъдим с още 17 души по делото "КТБ" и в момента е в Сърбия, предаде Канал 3.

Съдът решава за ареста на приближен до Цветан Василев адвокат

Апелативният спецсъд днес (24 март) ще реши дали да остави в ареста адвокат Лазар Карадалиев, който заедно с още двама негови колеги, е...

Преди дни Карадалиев бе обвинен като лидер на група за пране на пари. В нея според прокуратурата участвали двама негови колеги, които са пуснати срещу гаранции от по 150 000 лв. На свобода срещу 50 000 лева е и служител от адвокатската му кантора, който е четвъртият обвиняем по делото. Първата инстанция - специализираният наказателен съд, отказа на пусне Карадалиев на свобода на 17 март. Апелативният спецсъд днес е потвърдил решението.

Той е приел за правилни изводите на спецсъда за наличие на обосновано предположение за вероятна съпричастност на Карадалиев към престъплението, за което му е повдигнато обвинение.

Прокуратурата се опитва да запуши устата на арестувания адвокат Лазар Карадалиев, твърди в отворено писмо до медиите баща му Евгени.

"Силно съм разтревожен от начина, по който прокуратурата се опитва да запуши устата на сина ми, адвоката Лазар Карадалиев, измисляйки несъстоятелни, според мен, обвинения. Всичко това ми напомня 40-те години на миналия век, когато баща ми "измете" много лагери и затвори и го върнаха здравословно съсипан с диагноза милиарна туберкулоза.

Свързан с Цветан Василев адвокат влезе в ареста с обвинение за пране на пари

Адвокат Лазар Карадалиев, който е тясно свързан с банкера Цветан Василев, е обвинен в пране на пари. Специализираната прокуратура съоб...

"Загрижени" за неговото здраве взеха мерки и го изпратиха на проветриво място в Белене. Връщайки го след тригодишно пребиваване, за да умре вкъщи, бяхме изселени, а къщата ни - национализирана и разтурена, така че да не се завърнем никога", пише Карадалиев-баща.

Прокуратурата твърди, че прането на пари е ставало чрез контролирани фирми, регистрирани на подставени лица у нас или в офшорни зони, които имали сметки в български банки. Апелативният спецсъд е решил още, че има опасност, ако адвокатът бъде пуснат, да извърши престъпление. Делото за мярката за неотклонение се е проточило, тъй като прокуратурата е представила нови доказателства и е било нужно време на защитника на Карадалиев да се запознае с тях.

"Докато синът ми беше на работа в кантората, без да се крие от никого, беше наредено "издирването" му на няколко места в Петрич и София. Странно и непонятно. След като синът ми попита по телефона за какво го търсят, вместо отговор бе задържан и хвърлен зад решетките във време на вирусна пандемия!", твърди баща му.

Той отрича медийна информация, че синът му е поискал да бъде изследван за коронавирус, за да излезе от ареста. Адвокатът имал контакт със заразен клиент, но разбрал едва след като вече бил задържан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com