Атанаска Дишева: Думите на Иван Гешев към мен бяха заплаха

11484
Атанаска Дишева: Думите на Иван Гешев към мен бяха заплаха
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com

Усещането ми от думите на г-н Гешев към мен бе за заплаха. Начинът, по който беше направено изказването му, препратката бе недвусмислена, маниерът и начинът, по който ми се изсмя накрая ме накара да се почувствам така.

Това заяви пред Би Ти Ви членът на ВСС Атанаска Дишева по повод отправените към нея заплахи по време на втория дебат за кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор на страната.

Представляващият ВСС омаловажи нападката на Иван Гешев срещу съдия от ВСС

Беше необходимо да се развие някакъв дебат, както се и случи. Може би дискусията да е била малко по-остра на моменти, но като че ли с ц...

Сотир Цацаров настояваше да говори с мен по време на почивката. В негово присъствие и на г-н Чолаков, г-н Гешев излезе от кабинет на етажа, застана над Цацаров и мен и ми каза думите, които споделих и пред целия съвет: "Поздравявам ви, г-жо Дишева - пред вас стои блестяща политическа кариера. От вас ще излезе прекрасен общински съветник.“ Попитах - заплашвате ли ме? А той каза" Не, не!" и се изсмя... „Нямам намерение да ставам общински съветник и никога не съм имала такова”, заяви съдия Дишлиев.

Цацаров ми говореше, че г-н Панов не бил толкова бял и чист, колкото съм смятала. Очевидно според него логиката е, че щом не подкрепям г-н Гешев съм в лагера на г-н Панов. „Не съм твърдяла такова нещо (че Панов е бял). Поставянето ми в лагер е погрешно. Това, че имаме едни и същи виждания по тълкуването на закона не означава, че сме се сговорили”, заяви Дишева. По думите ѝ, хората трябва да имат лично мнение, което да аргументират и "аз имам такова". В коридора има камери, но не знам дали е записан разговорът. Никой в залата не отрече, че е бил точно такъв разговорът. За мен това е лично. Показването на страх не е начин да се покаже какво се случва, добави тя.

"Малко ме притеснява тиражирането на страха, не искам да ми се създава образ на страхлив човек. Но това, което виждам, това, което се случва с хора, които не мълчат, се вижда. Явно дразня определени хора, дразня определени медии с мнението си. Едничкият ми глас не може да промени везните във ВСС, но това за мен не означава да си мълча, както правят много други. Това е въпрос на характер и лично разбиране. Не знам дали е лесно да се замълчи, за мен това би било по-трудното, за добро или за лошо.

Обясних и тогава, че съпругът ми е бил около 4 месеца член на „Да, България“. Той публикува веднага след дебата във ВСС декларацията си за напускане. Беше показателно и сега изглежда така, че за първи път се появи информация за това членство на съпруга ми в момента, когато аз подадох документите си за членство във ВСС. Абсолютно съм убедена, че г-н Кирилов знае този факт, че съпругът ми не е член на тази партия, както и че много добре знае, че не се кандидатирал за общински съветник.

Иван Гешев се защити по скандал с член на ВСС: И "Добър ден" да ѝ бях казал, щеше да го види като заплаха

Г-н Лозан Панов, г-жа Атанаска Дишева и г-жа Олга Керелска говориха политически на днешния пленум на ВСС. Затова изказах предположение ...

Дали очаквам, не бих казала, но мога да кажа, че искам въпросът за процедурата за избор на главен прокурор да се отнесе към Конституционния съд. Според мен текстът е лаконичен и следва да има тълкуване. Има много въпроси по конституционния текст на чл. 129, ал. 2 и какво трябва да прави ВСС в случай на президентско вето при избора на обвинител №1, обяви още тя пред bTV.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Разпитват свидетели по делото срещу Васил Михайлов за побой

Гледат мярката за неотклонение на Червения пират

Мъж загина при пожар в известна местност над Пловдив

10-годишно момче почина в двора на училище в Казанлък

След жестоко убийство край Мизия: 18 години затвор за извършителя

В обществена сграда: Ограбиха и биха мъж във Велинград

Търсила си работа: 52-годишна беше наета като куриер на ало-измамник

Шофьор уби пешеходец в Самоков и избяга

Заплаха с нож и закана за убийство на жена: Нидерландец е задържан в София

Отоци и синини: Мъж преби приятелката си в Костинброд

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com