Бивш говорител на ДАНС: МВР трябва да знае къде е колата на Сертов

21008
Бивш говорител на ДАНС: МВР трябва да знае къде е колата на Сертов

Разбира се, че е нетипично за Петко Сертов да си остави мобилните телефони на масата и да излезе, подчерта бившият говорител на ДАНС Зоя Димитрова.

Малко обаче се говори, че колата му има GPS, добави тя. И заяви, че според нея МВР отдавна е установило къде е тази кола, какво се е случило с нея, има ли по нея следи от насилие. Има достатъчно данни да се правят заключения, смята Димитрова. Тя добави, че Сертов е оставил телефоните си вкъщи или под натиск, или заради някаква операция, която е провеждал. Петко Сертов отдавна е далеч от ДАНС и едва ли заради това е изчезнал, предположи бившият говорител на ДАНС.

И Интерпол издирва Петко Сертов

Бившият председател на ДАНС Петко Сертов, който бе обявен за общодържавно издирване, се издирва и от Интерпол. Съобщението е пуснато н...

Отдавна не съм говорила с Петко, не мога да кажа как се е държал напоследък, каза още Димитрова.

Не бих казал, че медиите подготвят нещата по случая „Петко Сертов” за „нещастен битов инцидент”. Не вярвам на този тип случайности – много би дошла такава случайност, осоебно при опитен човек, който се владее отлично, каза журналистът Георги Коритаров. Според него ако колата на бившия шеф на ДАНС има GPS, това е щяло да бъде вече съобщено.

По някои професионални данни случая с Петко Сертов прилича на отвличане. Но с такива предположения трябва да се внимава много, уточни Коритаров.

Не мисля, че Сертов се е или би се самоубил, категоричен е анализаторът. Но трябва да си наложим да не търсим само сензации, защото Сертов има семейство, приятели и сензациите в медиите им влияят много негативно, продължи Коритаров.

Стефан Гамизов: Дано Петко Сертов не е пострадал заради съдия Ченалова

Не съм казал точно, че се готвело убийството на Петко Сертов. Така известният като борец срещу енергийната мафия Стефан Гамизов започна...

Първият шеф на ДАНС е много отговорна длъжност – разполагаш с достъп до сериозна информация, до много тайни. Би трябвало да има разработен от държавата модел след като напуснеш поста, да останеш в тази орбита, да си осигурен. Иначе настъпва противоречие – днес си шеф на ДАНС, утре ставаш консултант по корпоративна сигурност. Дори да не искаш, ще се изкушиш да използваш наученото покрай работата ти като шеф на ДАНС в полза на новия работодател, обясни Коритаров пред Нова телевизия. Той добави, че не е твърде конспиративно Сертов да е изчезнал заради действия на външна сила, но е твърде конспиративно - може би заради информация, която притежава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com