Бойко Рашков: Поведението на полицаите граничи с престъпление

4111
Бойко Рашков: Поведението на полицаите граничи с престъпление
Снимка: БГНЕС

Не е случайно, че протестиращите са влачени зад колоната. Тук има задколоние. Там са разчитали, че тази камера, дори да работи, няма кой да подаде тази информация. Тази камера е заснела какво се случва зад колоната.

Този запис се е съхранявал в НСО и на 17 юли - седмица след инцидента е изискан от СДВР и е получен от НСО. Тоест, всичко е било известно още тогава. Някой бил крил тези материали, някой - намеква се, че някой като мен ги е крил една година”.

Николай Хаджигенов: Полицейското насилие е садистична проява и перверзия

Огромен проблем е полицейското насилие, като не само прокуратурата прикрива извършителите, а повдига обвинение на пострадалите. Това ка...

Поведението на полицаите граничи с престъпление. Такова нечовешко отношение възмущава всички.

Това заяви вътрешния министър Бойко Рашков по повод кадрите с насилие над протестиращи по време на антиправителствените протести срещу кабинета „Борисов 3”.

"Искам да подчертая, че не трябва да поставяме знак на равенство между десетината полицаи, които ние днес ще говорим и по-голямата част от българските полицаи съвестно вършат своята работа. Цялото общество разчитаме на тях да има ред, да има сигурност, за всички нас", посочи Бойко Рашков.

Рашков обясни, че един от лежащите е загубил съзнание. „Състояние, опасно за живота, квалифицирано като средна телесна повреда. Ако това е вярно, къде е административното наказание”, попита той.

Забележете - службата, която и чиито служители наблюдаваме в нещо като филм на ужасите сама проверява действията на своите служители. Тя се самопроверява, както преди месец и половина стана ясно във връзка с подслушванията миналата година, че Прокуратурата на Република България се самопроверява. Няма кой да я провери и тя може да изнесе пред нас, каквото си иска. Така е станало и с тези три проверки, които са предприети в СДВР", заяви Бойко Рашков.

Полицейски началник, наказан дисциплинарно за насилие над протестиращи, почнал работа при главния прокурор Иван Гешев

Най-тежко наказаният дисциплинарно полицай (забрана за повишение за срок от 2 години) за действията му заради големите протести срещу в...

Вътрешният министър коментира и темата за полицейския началник, наказан дисциплинарно за насилие над протестиращи и впоследствие назначен на работа при главния прокурор Иван Гешев.

"Вероятно главният прокурор, виждайки как се справя с побоищата този човек, е предпочел да го охранява", посочи Рашков.

В Пленарната зала са и част от протестиращите, към които е проявено насилие - Евгени Марчев, Жоро Георгиев и Цветелина Цветкова. Депутатите аплодираха младежите на крака.

По случая първа изрази становище Виктория Василева от най-голямата парламентарна сила "Има такъв народ". По нейни думи служителите на МВР от записите са "група озверели полицаи, които се прикриват зад униформите си".

Тя бе категорична обаче, че полицаите на трябва да бъдат слагани под общ знаменател и заяви, че много от тях са симпатизирали на протестиращите. По нейни думи целта на случилото се зад колоните на Министерски съвет е била да се постигне противопоставянето на народ и полиция .

Марков: Гледайте внимателно и помнете кои са гербаджийските калинки-министри, които защитават садистите-полицаи

"Гледайте внимателно и помнете кои са гербаджийските калинки-министри, които са пуснати от хунтата да защитават садистите-полицаи - Ден...

Филмчето показва ужасяващите факти, че управлението на режима „Борисов” няма аналог в ЕС. Ужасяваща диктатура, боравеща със средства, които използват по време на война. Както правеха в Ирак, Сирия, Афганистан. Трупат на купчини деца, осмелили се да знаят гражданските си права и да се борят за свободата си”, каза от своя страна Николай Хаджигенов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com