Братята биячи от Враца остават под домашен арест

5352
Братята биячи от Враца остават под домашен арест

Окръжният съд във Враца не уважи искането на прокуратурата за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо Иван Дамянов и Десислав Дамянов за убийството на 18-годишния Тодор Йорданов от Враца. Съдът постанови мярка за неотклонение „домашен арест“, съобщиха от прокуратурата.

Припомняме, че братя Дамянови са обвинени за умишлено убийство по хулигански подбуди - престъпление, за което по закон се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор без право на замяна.

Един от братята, пребили Тодор: Не съжалявам, той ни нападна

Врачанският окръжен съд продължава да гледа мерките за неотклонения на братята Десислав и Иван Дамянови, обвинени за смъртта на 18-го...

От прокуратурата настояха двамата да останат в ареста за постоянно, тъй като според обвинението има опасност те да се укрият. От обвинението казаха, че все още не може да се направи заключението каква е причината за смъртта на момчето. От защитата казаха, че нанесените 28 удара по тялото му не са причина за смърт. Все още обаче се очакват резултатите от съдебно-медицинската експертиза, която ще трябва да определи причините за смъртта на 18-годишния ученик.

Днес стана ясно, че двамата братя са с чисто съдебно минало. По-рано единият от двамата заяви, че не съжалява за случилото се и каза, че Тодор пръв ги нападнал.

Във Враца пристигнаха експерти от Военномедицинската академия, както и прокурори от Върховната касационна прокуратура, които да помагат на местните обвинители при разследването.

Междувременно, след протестите във Враца и в София, тази вечер граждани излизат пред Съдебната палата в Русе на протест под надслов "България е Враца". Хората от крайдунавския град настояват за справедливи присъди за виновниците за смъртта на Тодор. Призивът в социалните мрежи гласи: „Не бъдете безразлични и покажете вашата гражданска позиция!”.

Прокуратурата поиска постоянен арест за убийците на 18-годишния Тодор

Окръжна прокуратура - Враца е внесла искане за постоянен арест на двамата братя Иван и Десислав Дамянови, причинили смъртта на 18-годиш...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com