Българският пишман измамник на Уолстрийт е арестуван

3415
Българският пишман измамник на Уолстрийт е арестуван
Снимка: iStock/Guliver

Българските власти са арестували Недко Недев заради повдигнати във Федералния съд в Манхатън, САЩ, обвинения спрямо нашия сънародник за пазарни манипулации на Уолстрийт за 400 млн. долара, включващи акции на компанията Avon, съобщава агенция MarketWatch.

Недко Недев е обвинен в търговията с вътрешна информация, след като през последните години е манипулирал на няколко пъти борсовите цени на водещи фирми като Avon Products и Rocky Mountain Chocolate Factory чрез подаване на фалшиви оферти за покупки на тези компании. 

Българинът-борсов измамник се е провалил още преди да бъде хванат

Рано сутринта днес (5 юни) всички големи български медии изкараха новината, че българин е мамил на борсата в САЩ с акциите на три компа...

Както Expert.bg съобщи преди време, случаят на Недев всъщност се оказва доста куриозен, тъй като българинът дори не е успял да спечели от измамите си.

Американските власти обявиха, че ще поискат неговата екстрадиция от България, като 38-годишният българин ще бъде обвинен по осем криминални престъпления. За всяко едно от тези обвинения Недев го грози затвор от 20 години.

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ е повдигнала граждански обвинения спрямо Недко Недев още през юни 2015 година.

Reuters съобщава, че българинът е обвинен в подаване на фалшиви търгови предложения чрез публична база данни Edgar на Американската комисия по ценни книжа (SEC) и за подаване на фалшиви съобщения до медиите, след което той е търгувал акции на засегнатите в измамите компании.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com