Цацаров поиска разрешение от НС за задържане на Сидеров и Чуколов

6834
Цацаров поиска разрешение от НС за задържане на Сидеров и Чуколов
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Народното събрание разрешение за задържане на народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов за извършено хулиганство и принуда в НАТФИЗ на 23 октомври.

Материали от разследването са предадени на главиня прокурор още на следващия ден, а на 25 октомври Цацаров е изготвил исканията срещу народните представители. Те са внесени в Народното събрание днес в 9.00 часа сутринта, съобщи bTV.

Цацаров поиска имунитета на кандидат за съветник в Брезово

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе днес искане за снемане имунитета на кандидатът за общински съветник в община Брезово Иван Мъйнов ...

Разследването е по повод първото нахлуване на Волен Сидеров в сградата на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”. Събраната информация сочи, че Сидеров и Чуколов са нахлули в лекциите по „Сценична реч”. Те са обиждали студентите, обвинявайки ги за наркомани.

В същия този момент студентка извадила мобилен телефон, за да заснеме действията на лидера на партия „Атака”. Виждайки това Сидеров се приближил към нея, хванал я силно за китките, извил й ръцете и я дърпал и бутал, за да й вземе телефона.

В официалното съобщение пише още:

От събраните до момента доказателства се налага извода, че с поведението си Волен Сидеров и Десислав Чуколов в съучастие са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

Цацаров поиска имунитета на кандидат за кмет заради обвинение в купуване на гласове

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане до Централната избирателна комисия (ЦИК) за снемане имунитета на Деян Ванчев, кандида...

Ако Народното събрaние даде разрешение за задържане на двамата депутати, ще могат да бъдат приключени наказателните производства. В съобщението на прокуратурата пише още, че „задържането им е необходимо преди всичко, за да бъде препятствано извършването на други общественоопасни деяния”.

Народното събрание все още не се е произнесло по искането на прокуратурата.

След нахлуването на Сидеров и Чуколов в учебното заведение на 23-ти октомври, учащите споделиха, че депутатите  „във видимо неадекватно състояние” са нахълтали в НАТФИЗ, придружавани от екип на партийната телевизия и 15 телохранители. Разпитвали студентите за лице, което, според тях, учи в академията.

Късно снощи в изборния ден лидерът на Атака Волен Сидеров отново нахлу в НАТФИЗ. По неговите думи причината е, че студент от театралната академия е посегнал на негов човек и той е отишъл да го потърси. Той беше насилствено изведен от сградата от служители на МВР. Нервите на студенти и служители на МВР не издържаха и лидерът на Атака Волен Сидеров отнесе здрав юмрук, като първоначално направи впечатление, че това е полицай, тъй като беше облечен с тъмни дрехи, приличащи на униформа. Информацията обаче беше опровергана. След това депутатът беше прибран в патрулна кола.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com