Четирима мъже са били задържани за убийството на Алексей Петров: Кои са те

11737
Четирима мъже са били задържани за убийството на Алексей Петров: Кои са те
Снимка: БГНЕС

Четирима мъже са били задържани във връзка с убийството на Алексей Петров, което се случи на 16 август. И четиримата са били разпитани, а двама от тях са били подложени на детектор на лъжата, твърди "24 часа".

Според изданието задържането на въпросните четирима мъже се е случило скоро след убийството на Алексей Петров, но и за четиримата не са открити доказателства, че имат общо с престъплението.

Снимка: БГНЕС

Кои са задържаните мъже

Според "24 часа" eдин от задържаните е известен бизнесмен с чуждестранен произход, който се занимава с търговия с оръжия. Бил е обявяван и за международно издирване, а доскоро е бил подсъдим за подготовка на друго убийство, но е оправдан.

Същият човек е подозиран като евентуален поръчител и на атентата срещу Алексей Петров през 2015 г., когато стреляха по колата му с гранатомет. Един от мотивите да го проверяват и задържат за 24 часа е, че като търговец на оръжия той има необходимите патрони 7,62х39 мм, с каквито е убит Петров, както и с бързомерец - уред, използван за точно прицелване на късо разстояние, пише "24 часа". Смята се, че по бившата барета е стреляно именно с помощта на това устройство, защото единият изстрел (най-вероятно би вторият), е в окото му. Първият е попаднал в торса, а според разследващите Петров се е навел и се е хванал за раната от първия куршум и така е позволил на убиеца да се прицели по-точно.

Още: МВР: Жената, простреляна с Алексей Петров, е описала достатъчно добре извършителя

Установено е още, че патроните не са били хидрашок (разпръсващи се при контакт), тъй като единият е минал през тялото на Алексей Петров и след това е ранил неговата спътница Мирослава Михайлова. Изданието пише, че въпросният чуждестранен бизнесмен е бил подложен и на детектор на лъжата, но той отчел, че мъжът не лъже, след което заподозреният е бил освободен поради липса на доказателства срещу него.

Снимка: Google Maps

Вторият задържан мъж бил известен с екзотичния си прякор и се знаело, че движи контрабанда с автомати. Срещу него също нямало доказателства, твърди "24 часа", но въпреки това също бил подложен на детектор на лъжата. Детекторът обаче посочил, че този човек също не лъже.

Още: Новият главен секретар на МВР отказа да говори за убийството на Алексей Петров заради извършителите

Разследващите взели под внимание показанията на Мирослава Михайлова, че стрелецът се е оттеглил от местопрестъплението с колело. По този повод били проверени няколко велосипедисти, а един дори бил задържан, но след това станало ясно, че е бил обявен за общодържавно издирване, туй като бил свидетел по друго дело.

И четвъртият задържан е от криминалния контингент и е бил сред проверените по време на акция, наредена от тогавашния главен секретар на МВР Петър Тодоров. Разследването показало, че мъжът няма нищо общо с убийството, тъй като е бил на морето и записи от камерите го потвърждавали, пише изданието.

Мобилният телефон на Алексей Петров

Само преди дни стана ясно, че за отключването на телефона на Алексей Петров е поискана помощ от ФБР. Оказало се, че България не разполага с техника, която може да отключи такъв мобилен телефон, какъвто Петров е притежавал.

Още: Милен Иванов: Ако отворят телефона на Алексей Петров, мисля, че убийството ще бъде разкрито

Отключването на телефона цели да се видят с кого последно се е свързвал Алексей Петров, като разследващите се надяват по този начин да се изясни мотивът за убийството му. Ще се търси информация и за последните му банкови трансфери, тъй като се работи по версия и за финансов мотив, пише още "24 часа".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Български масажист е осъден в Англия за сексуални посегателства

Много пиян и с камион: Хванаха шофьор с 4.25 промила алкохол край Созопол

Бившият шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев загуби дело срещу Ивайло Мирчев

Тролей и автомобил се удариха в София, има пострадала (СНИМКИ)

Отмениха домашния арест на Васил Божков

18-годишна шофьорка блъсна две деца в Сопот, едното е с опасност за живота

Огромно задръстване заради катастрофа край Пловдив

Пиян полицай катастрофира във Велико Търново

Бургаските митничари задържаха контрабандно оборудване за яхта

Граничари хванаха големи количества контрабандни цигари на Лесово (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com