Членове на ВСС обещаха лечение за Върбан Борисов-Боксьора

78177
Членове на ВСС обещаха лечение за Върбан Борисов-Боксьора

След като днес майката на задържания в акция "Опасните" Върбан Борисов заплаши да се самозапали пред сградата на Висшия съдебен съвет (ВСС), членове на ВСС направиха среща с жената.

Борисов е в ареста от година и половина и през това време се разболява от рак на щитовидната жлеза, пише Стандарт Нюз. Днес майка му дойде с туба бензин, след като декларира намерението си да се самозапали още преди няколко дни, придружавана от съпругата на Върбан.

Заедно с нея имаше близо 50 души, които блокираха движението по ул. "Екзарх Йосиф" и скандираха "Искаме лечение!". Хората са недоволни от факта, че прокуратурата без основание не дава да се измени мярката "задържане под стража" в по-лека и да даде шанс на задържания да се лекува от сериозното заболяване. До този момент на Върбан са направени три тежки операции, а медицинските експерти от ВМА препоръчват рехабилитация в домашни условия. Въпреки това лекарят на Централния затвор и наблюдаващият прокурор от Военноокръжната прокуратура полк. Александър Байданов отказват с мотива, че болестта на обвиняемия ще забави внасянето на обвинителен акт в съда. Кадровиците от ВСС поеха ангажимент да извършат проверка по хода на досъдебното производство съгласно дадените от закона правомощия на органа.

Върбан Борисов и още 7 души бяха задържани в рамките на полицейска акция "Опасните", която се проведе на 5 май 2012 г. след обир на заложна къща в столичния кв. "Сухата река". Сред арестуваните има полицай и служител на Министерство на отбраната, което е причината делото да бъде поето от Военната прокуратура.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com